Janganlah nilai manusia melalui mata kasar kau saja ~ #JMBELOG Janganlah nilai manusia melalui mata kasar kau saja - #JMBELOG

Reading List

Janganlah nilai manusia melalui mata kasar kau saja

Janganlah nilai manusia melalui mata kasar kau saja
JM kongsikan sebuah nurkilan yang agak menarik. Semoga menjadikan tauladan untuk kita semua.
Pukul 3 Pagi. Rumet Bangun. Aku Buat2 Tidur. Alangkah TERKEJUTNYA Aku Bila Dia Tiba2...-AkuMaira. Bukan ex student uia ataupun um. Atau sewaktu dengannya. Aku budak kolej biasa-biasa je. Maaf kalau intro tak berapa nak cun tapi aku cobalah untuk menulis sehabis baik buat pembaca.
Pukul 3 Pagi. Rumet Bangun. Aku Buat2 Tidur. Alangkah TERKEJUTNYA Aku Bila Dia Tiba2...
Banyak sibuk cerita pasal mental disorder lah, housemate la, roomate la, memang cerita ni ikut musim ke? Buat confessor yang cerita pasal roomate yang islamik tu, tahniah la sebab dapat kawan yang zahirnya memang nampak kebaikan dan kau sedarinya sendiri.
Berbeda degan roomate aku. Roomate aku seorang yang tegas dan tampak garang. Aku panggil sebagai Zulaikha jela ya. Orangnya cantik tapi sayang mata aku nilai dia dari segi negatif saja. Kalau tak kenal, confirm kau akan gelar dia budak sombong. Nak senyum pun payah. Senang cerita, kelakuan dia bertentangan dari kisah roomate islamik tu.






Saran aku buat pembaca, janganlah nilai manusia melalui mata kasar kau saja. Kau belum kenal siapa mereka. Bisa jadi dialah manusia yang lebih hebat dari apa yg kau sangkakan. Assalamualaikum. – Mairavia IIUM.
Kredit : infoje.com

No comments:

Post a Comment

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

History

Trending

Search This Blog