Video disebarkan dengan tujuan merosakan pasaran negara pengeluar lembu daging dan tenusu yang terbesar ~ #JMBELOG Video disebarkan dengan tujuan merosakan pasaran negara pengeluar lembu daging dan tenusu yang terbesar - #JMBELOG

Video disebarkan dengan tujuan merosakan pasaran negara pengeluar lembu daging dan tenusu yang terbesar


Video disebarkan dengan tujuan merosakan pasaran negara pengeluar lembu daging dan tenusu yang terbesar
BARU-baru ini beberapa pihak yang tidak bertanggungjawab telah menyebarkan khabar angin berkenaan sejenis ternakan kacukan antara lembu dan babi. Mereka mendakwa bahawa ini adalah teknologi terkini dari ladang-ladang ternakan diluar negara terutama negara New Zealand dan Australia untuk di eksport ke negara-negara Muslim dan sebagainya.
Dalam usaha jahat mereka menyebarkan dakyah tersebut, mereka turut mengesa orang ramai agar tidak membeli daging import dari negara New Zealand dan Australia. Video diatas disebarkan dengan tujuan merosakan pasaran negara pengeluar lembu daging dan tenusu yang terbesar.
Menurut sumber, dari segi saintifik (biologi) babi atau sebangsa dengannya tidak dapat dikacuk dengan lembu atau sebangsa dengan lembu kecuali dengan izin Allah. Demi kemaslahatan umat muslim, Allah telah mencipta beberapa mekanisma halangan pembiakan agar pembiakan antara keduanya tidak berlaku atau jika berlaku pun tidak akan berjaya menghasilkan anak atau jika pembiakan berlaku dan berjaya menghasilkan anak (dikenali sbg hibrid), anak hibrid tersebut biasanya mandul.
Setakat ini di Malaysia, hanya lembu dan seladang sahaja yang berjaya dikacuk (selembu) namun selembu yang terhasil adalah mandul manakala yang lain masih tiada laporan saintifik.Manusia pun tidak pernah berjaya dikacukkan dengan bangsa Apes (monyet, beruk, org utan dan lain-lain) dan sesama bangsa Apes ini pun tidak berjaya dikacukkan disebabkan mekanisma halangan pembiakan. Rujuk Reproductive Isolation www.bio.miami.edu
Kredit : PRU14.tv

No comments:

Post a Comment

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

 
Back to top
Copyright © 2016 #JMBELOG - All Rights Reserved
Template By Kunci Dunia