Ini bukan post untuk kempen jangan ambil kereta baru. Kalau mahu ambil, ambillah, semua pilihan terletak di tangan anda. ~ #JMBELOG Ini bukan post untuk kempen jangan ambil kereta baru. Kalau mahu ambil, ambillah, semua pilihan terletak di tangan anda.
Skip to main content

Ini bukan post untuk kempen jangan ambil kereta baru. Kalau mahu ambil, ambillah, semua pilihan terletak di tangan anda.

Ini bukan post untuk kempen jangan ambil kereta baru. Kalau mahu ambil, ambillah, semua pilihan terletak di tangan anda.
Ini untuk mereka yang pakai kereta second hand yang masih good condition tetapi sudah settle bayar.
Jangan tukar kereta baru. Tambah tak mengapa. Jika anda sudah ada kereta habis bayar, jangan gatal trade ini untuk kereta baru, jangan gatal jual untuk ambil yang baru.
Jangan ambil kereta baru sehingga semua kira-kira sudah dibuat.
Sila kira, jika sebulan anda bayar RM 500 sebulan cuba kira
kalau setahun anda bayar berapa?
RM500 x 12bulan = RM 6000 setahun. Banyak kan?
RM6000 tak termasuk insuran kenderaan dan cukai
jalan, kalau campur adalah dekat RM 7000…
Banyak ker sikit ? dan ingat, anda kena tanggung hutang selama 9 tahun lagi.
Tahukah anda dengan bayaran setahun kereta baru, anda boleh buat overhaul pada kereta lama dan
boleh juga full servis untuk digunakan lebih kurang tiga tahun lagi.
Anda menanggung hutang baru. Nak lepas dari hutang kereta lama separuh mati.
sekarang senang-senang nak ambil kereta baru dan hutang baru. Berbaloi kah beraya dengan kereta
HUTANG yang tidak perlu. 9 tahun anda tidor tak lena, mandi tak basah bila terkenangkan hutang kereta dan lain-lain.

Kesimpulan : Ini bukan post untuk kempen jangan ambil kereta baru. Kalau mahu ambil, ambillah, semua pilihan terletak di tangan anda.
Cuma biasalah, kalau dah kena barulah nak berakal.
Sumber : Tukangfikir.com
Kredit : sehinggit.blogspot.my

Comments

  1. Betul tu.. ramai orang sekarang ni nak beli kereta sebab ikut trend. Bukan ikut keperluan. Banyak boleh jimat kalau tak berhutang untuk beli kereta baru..

    Lagipun minyak kereta naik lagi :(

    ReplyDelete
  2. Tapi kalau tak beli KESIAN pulak tengok kete tu berlambak-lambak keluar tak laku, jadi baik kita BELI!

    ReplyDelete

Post a Comment

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

Popular posts from this blog

Biodata Ringkas Penyanyi Wani Hasrita

Biodata Ringkas Penyanyi Wani Hasrita

Nama Penuh: Nurshazwany Hasrita Binti Hasbullah
Nama Panggilan: Wany Hasrita
Asal: Cheras, Selangor
Umur: 25 (2017)
Kerjaya: Penyanyi
Lagu Single: Menahan Rindu
Laman Sosial:
Facebook: https://m.facebook.com/wanyhasrita
Twitter: https://twitter.com/shazwanyhasrita
Instagram: https://www.instagram.com/wanyhasrita/


MINI GIVEAWAY BY #JMBELOG #2 - TAMAT

Biodata ringkas penyanyi Hael Husaini

Biodata ringkas penyanyi Hael Husaini

Nama Penuh : Hal Husaini bin Razmi Nama Komersial : Hael Husaini Umur : 29 tahun (2017) Asal : Kuala Lumpur Pekerjaan : Penyanyi Kumpulan : Bekas duo Azhael Genre : Pop, R&B
Single : Lagu Jampi 

I AM Me - Dato Seri Vida

I AM Me - Dato Seri Vida
I Am Me
I Want
I Want You
I Want
I Want You

I Am Fun
I Am Pretty
I Am Beautiful
I’m A Queen

I’m Inspire
Your Desire
I’m A Diva
Living La Vida

Come To Me
Sayang Sayang Sayang
Say With Me
Sayang Sayang Sayang

Come To Me
Sayang Sayang Sayang
Say With Me
Sayang Sayang Sayang

I Am Me
I Am Me
I Am Me

I Am Fun

SEGMEN : FOLLOW ME! BY NASEHA SYAHIRA (28JULAI2017)

SEGMEN : FOLLOW ME! BY NASEHA SYAHIRA / klik sini untuk join