Penting bagi ibu bapa menerangkan batas-batas pergaulan antara lelaki dan perempuan kepada anak masing-masing. Dimana tempat boleh dipegang dan tidak boleh. ~ #JMBELOG Penting bagi ibu bapa menerangkan batas-batas pergaulan antara lelaki dan perempuan kepada anak masing-masing. Dimana tempat boleh dipegang dan tidak boleh. - #JMBELOG

Penting bagi ibu bapa menerangkan batas-batas pergaulan antara lelaki dan perempuan kepada anak masing-masing. Dimana tempat boleh dipegang dan tidak boleh.


Penting bagi ibu bapa menerangkan batas-batas pergaulan antara lelaki dan perempuan kepada anak masing-masing. Dimana tempat boleh dipegang dan tidak boleh.

Di media sosial dan surat khabar sudah terlalu banyak kes kita baca mengenai jenayah rogol bawah umur, sumbang mahram dan sebagainya. Oleh itu, penting bagi ibu bapa menerangkan batas-batas pergaulan antara lelaki dan perempuan kepada anak masing-masing. Dimana tempat boleh dipegang dan tidak boleh.

Namun, ada juga ibu bapa yang tidak percaya dengan aduan anak-anak. Seperti yang dikongsi gadis ini kepada Baitus Solehah, beliau menjadi mangsa pedophile kepada sepupunya sendiri. Bila mengadu kepada ibu, ibu hanya membiarkan sahaja. Sehinggalah dewasa gadis ini semakin ‘suka’ dan mencari keseronokan dengan orang lain.

Datang dari keluarga beragama tinggi, bertudung labuh

Badan ditindih sepupu, cerita kepada ibu namun ditidakkan

Makin dewasa saya ingin tahu apa itu seks

Terlanjur berkali-kali sehingga mengandung

sumber : Baitus Solehah

Kredit : ohbulan.com

1 comment:

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

 
Back to top
Copyright © 2016 #JMBELOG - All Rights Reserved
Template By Kunci Dunia