Nak tengok perempuan yang benar benar cantik? ~ #JMBELOG Nak tengok perempuan yang benar benar cantik?
Skip to main content

Nak tengok perempuan yang benar benar cantik?

Nak tengok perempuan yang benar benar cantik? / Nak tengok perempuan yang benar benar cantik? Tengoklah perempuan yang dah ada anak, bukan perempuan single mingle 😊

Perempuan kalau cantik masa bujang, itu normal. Tiada tanggungan, tiada anak, paling paling headache pun fikir tentang masalah boyfriend or next vacation destination.

Kalau nak tengok perempuan itu benar benar cantik atau tidak, tengok perempuan yang sudah ada anak, yang sudah menjadi mama. Especially yang single mother atau status bersuami tapi tanggungjawab macam single mother... Sama lah tu... Ramai wujud di sekeliling kita...

Sebab apa? Okay, let me tell you.

Seorang ibu:
1. Badan pernah jadi expand mengalahkan gajah bunting, hidung jadi macam gobuk, paha macam kaki gajah, perut bermacam design mengalahkan kain batik. Tetapi masih boleh maintain slim selepas beranak.

2. Beside hectic work schedule, stress tahap gaban, masalah dunia yang sentiasa tidak adil, apabila pulang ke rumah mereka masih boleh melayan anak dengan penuh kasih sayang.

3. Kepala pusing, headache, demam teruk, tetapi mereka masih gagah bangun tengah malam buat susu anak.

4. Penat macam mana sekali pun, tetapi mereka masih boleh alert semasa tidur. Terpaksa tidur-tidur ayam. Tidur pun tak boleh bebas sebab bimbang baby kena onsit.

5. Multitasking. Boleh buat double triple job untuk isi perut-perut si kecil di rumah.

6. Beside all the stress from work/friends/collegue etc, but can still appear beautiful, nice and sweet.

7. Anak-anak terurus walaupun sibuk dengan urusan office dan house chores.

Sebenarnya menjadi ibu ini bukan susah mana pun. Get pregnant and after 9 months, there you are, CONGRATULATION! You are a mom!

But that’s not it, di situlah kehidupan bermula.

Part raising a child itu yang mencabar. Sebenarnya tak susah pun, mencabar yes, but that is what we call life.

Sebab I believe setiap anak ada rezeki masing-masing. God will not give you a baby if He know that you are not capable of raising a child.

So, jangan takut untuk menjadi ibu. Penat memang penat, but it’s all worth it.

Belum ada anak, cantik, menawan, terurus dan macam-macam lagi, semua orang boleh buat. Tetapi untuk tampil cantik dan kemas selepas dah ada anak, belum tentu orang boleh buat.

To all gorgeous mother out there, SALUTE! 😊😊😊

Copy and paste;
#jmbelog

Comments

Popular posts from this blog

Biodata Ringkas Penyanyi Wani Hasrita

Biodata Ringkas Penyanyi Wani Hasrita

Nama Penuh: Nurshazwany Hasrita Binti Hasbullah
Nama Panggilan: Wany Hasrita
Asal: Cheras, Selangor
Umur: 25 (2017)
Kerjaya: Penyanyi
Lagu Single: Menahan Rindu
Laman Sosial:
Facebook: https://m.facebook.com/wanyhasrita
Twitter: https://twitter.com/shazwanyhasrita
Instagram: https://www.instagram.com/wanyhasrita/


I AM Me - Dato Seri Vida

I AM Me - Dato Seri Vida
I Am Me
I Want
I Want You
I Want
I Want You

I Am Fun
I Am Pretty
I Am Beautiful
I’m A Queen

I’m Inspire
Your Desire
I’m A Diva
Living La Vida

Come To Me
Sayang Sayang Sayang
Say With Me
Sayang Sayang Sayang

Come To Me
Sayang Sayang Sayang
Say With Me
Sayang Sayang Sayang

I Am Me
I Am Me
I Am Me

I Am Fun

SEGMEN : FOLLOW ME! BY NASEHA SYAHIRA (28JULAI2017)

SEGMEN : FOLLOW ME! BY NASEHA SYAHIRA / klik sini untuk join

Biodata ringkas penyanyi Hael Husaini

Biodata ringkas penyanyi Hael Husaini

Nama Penuh : Hal Husaini bin Razmi Nama Komersial : Hael Husaini Umur : 29 tahun (2017) Asal : Kuala Lumpur Pekerjaan : Penyanyi Kumpulan : Bekas duo Azhael Genre : Pop, R&B
Single : Lagu Jampi