CARA MINTA TETAMU PULANG,

Cara nak beri signal pada tetamu bahawa sudah tiba masa untuk mereka pulang

July 05, 2017 JAMIL HASHIM 2 Comments

Cara nak beri signal pada tetamu bahawa sudah tiba masa untuk mereka pulang.

1. Tutup lampu bahagian dalam rumah.

2. Angkat hidangan jika ada, tak pun gelas atau cawan yang dihidangkan.

3. Jika anda ada anak-anak, minta mereka masuk tidur.

4. Jika anda bekerja esoknya, beritahu mereka anda perlu minta diri untuk iron baju untuk kerja esoknya.

5. Minta anak slowkan volume TV.

6. Tutup bekas makanan atau bekas kuih.

7. Cakap ... "hari dah lewat ni, tidur sini je la ye ..."

Tambahan...

Buat krik krik krik diam tanpa suara. Jika ada soalan ditanya, jawab ya atau tidak  ... hehehe...

Moga bermanfaat.

Sila share.

Kredit : Fb HasrulHassan

2 comments:

  1. Hihi tak tergamak plak nak tutup lampu.. =)

    ReplyDelete
  2. Alahai...huhuhu...harapnya tetamu tahu adab ketika datang bertandanglah..kalau tidak serba salah tuan rumah jadinya.

    ReplyDelete

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"