BERMODALKAN RM316 BINA TAB MANDI YANG CANTIK ~ #JMBELOG BERMODALKAN RM316 BINA TAB MANDI YANG CANTIK - #JMBELOG

BERMODALKAN RM316 BINA TAB MANDI YANG CANTIK

BERMODALKAN RM316 BINA TAB MANDI YANG CANTIK
#1 Membina rangka tab mandi
Dengan menggunakan batu bata, simen dan beberapa lagi bahan asas dalam pembinaan, lelaki ini telah membina kerangka asas berbentuk tiub.
Bagi menjimatkan ruang dan penggunaan bahan, dia telah memutuskan untuk membina tab mandi tersebut berdekatan dengan dinding.
#2 Membentuk tab mandi dengan simen
Langkah ini perlu dibuat dengan penuh ketelitian supaya ia tidak bocor. Anda juga perlu memasukkan paip air dan membina tempat saliran air keluar.
#3 Meletakkan batu dan jubin
Batuan seperti ini amat baik untuk kesihatan. Jadi, lelaki ini telah menurap batu-batu tersebut di dalam tab mandinya. Nampak sangat elegan bukan?
Dengan peruntukan hanya sebanyak RM316, lelaki ini telah berjaya menghasilkan sebuah tab mandi yang sangat cantik dan selesa untuk rumah barunya. Malah, dia turut menjadi terkenal dalam kawasan kejiranannya kerana mampu membina hasil kerja yang sangat mengagumkan.
Kredit : erabaru

2 comments:

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

Search This Blog

Followers

Total Pageviews

Powered by Blogger.