Watak-watak ini jelas tidak ditadbir oleh undang-undang sains atau norma mana-mana masyarakat yang rasional. ~ #JMBELOG Watak-watak ini jelas tidak ditadbir oleh undang-undang sains atau norma mana-mana masyarakat yang rasional. - #JMBELOG


Follow:
facebook twitter rss

Watak-watak ini jelas tidak ditadbir oleh undang-undang sains atau norma mana-mana masyarakat yang rasional.Menurut animator Art Babbitt, “Animasi mengikuti undang-undang fizik-melainkan jika ia lebih menarik.” Idea bahawa kartun berkelakuan berbeza berbanding dengan dunia nyata (tetapi tidak secara rawak) hampir setakat animasi itu sendiri. Sebagai contoh, Walt Disney telah membincangkan tentang “mustahil yang munasabah” pada tahun 1956.
Kami akan menunjukkan anda beberapa contoh yang paling tidak masuk akal logik kartun untuk menyerlahkan bagaimana dunia animasi berbeza dari yang sebenar.
Daripada Powerpuff Girl Blossom tanpa melahap makan dengan menggunakan penyepit ke Tom dan Jerry melangkah telanjang sepanjang hari tetapi memakai pakaian di pantai – watak-watak ini jelas tidak ditadbir oleh undang-undang sains atau norma mana-mana masyarakat yang rasional.
#1 Macam mana Zubat boleh memegang Squirtle?
#2 Cuba anda jelaskan.
#3 Berbogel sepanjang hari tetapi memakai baju bila berada di pantai.
#4 Mereka tidak boleh keluar?
#5 Keduanya adalah anjing. Satu haiwan peliharaan dan satu lagi adalah pemiliknya.
#6 Logik Disney:
#7 Apakah logik sains ini?
#8 Minnie Mouse takut akan tikus walaupun dia juga tikus.
#9 Mendengar muzik dengan menggunakan mata.
#10 Itik memakan ayam?
Kredit : Era Baru
Sumber foto dan info lanjut: boredpanda

Reader's Comments

  1. |

    Semuanya mengimbas kenangan ketika saya kecil....
    Mickey mouse is always awesome.

Leave a Comment

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

Back to top