Tutorial: Tak ada kotak komen - view via mobile
SURAH YASIN AYAT 73 HINGGA 81
Allah berfirman. Apakah mereka tidak bersyukur. Dan mereka menjadikan beberapa Tuhan selain Allah agar mereka mendpt pertolongan. Berhala berhala itu tidak dpt menolong mereka, padahal mereka musyrikin menjadi tentera yg disiapkan untuk menjaganya. Maka perkataan mereka jgnlah menyedihkan kamu; sesungguhnya Kami mengetahui apa yg mereka rahsiakan dan apa yg mereka nyatakan. Apakah manusia tidak memikirkan bahawa Kami menciptakannya dari setitis mani maka tiba tiba ia menjadi musuh yg nyata. Dan ia membuat perumpamaan bagi Kami, dan ia lupa kpd kejadiannya. Ia berkata: "Siapakah yg dpt mrnghidupkan tulang belulang itu akan dihidupkan olih Tuhan yg telah mrnciptakannya kali pertama dan Dia Maha Mengetahui tentang setiap makhluk:. Iaitu Tuhan yg menjadikan untukmu api dari pohon yg hijau; maka tiba tiba kamu dpt menyalakan api dpdnya. Apakah Tuhan Yang menciptakan langit dan bumi itu tidak kuasa untuk menciptakan makhluk yg seperti mereka? Benar Dia Berkuasa dan Dia adalah Maha Pencipta lagi Maha Mengetahui. AYAT 73 HINGGA 81 SURAH YAASIIN
SURAH AL-HAJJ AYAT 78
Allah berfirman. Berjihadlah kamu di jln Allah dgn jihad yg sebenar benarnya. Dia telah memilih kamu dan Dia tidak menjadikan kesukaran untukmu dlm agama. Ikutilah agama nenek moyang mu Ibrahim. Dia Allah telah menamakan kamu org org Muslim sejak dahulu, dan bagitu pula dlm Al-Quran ini, agar Rasul Muhammad itu menjadi saksi atas dirimu dan agar kamu semua menjadi saksi atas segenap manusia. Maka laksanakan solat dan tunaikanlah zakat dan berpegang teguhlah kpd Allah. Dialah pelindungmu; Dia sebaik baik pelindung dan sebaik baik penolong. AYAT 78 SURAH KE 22 AL-HAJJ.
SURAH AL-HAJJ AYAT 72
Allah berfirman. Dan apabila dibacakan di hdpan mereka ayat ayat Kami yg terang, niscaya engkau akan melihat tanda tanda keingkaran pada wajah org org kafir itu. Hampir hampir mereka menyerang org org yg membacakan ayat ayat Kami kpd mereka. Katakanlah Muhammad, "Apakah akan aku kabarkan kpdmu mengenai sesuatu yg lebih buruk dpd itu, yaitu neraka?" Allah telah mengancamkannya neraka kpd org org kafir. Dan neraka itu seburuk buruk tmpt kembali. AYAT 72 SURAH KE 22 Al-HAJJ.
Tika - Khir Rahman
Memukau hingga memaksa
Ku cari kedasar diri
Cintaku yang hilang
Rupanya ku salah sangka
Kasihmu tak pernah sepi
Kerana terlalu hampir
Ku leka hadirmu
Chorus:
Sentiasa disisi ku
Merestui ambisi ku
Lantas ku takkan berubah
Berganjak dari jalan ku
Selagi bumi berputar
Tekadku terus berjuang
Wohoo..
[Ulang Chorus] x2
Wohoo..
Wohoo..
Wohoo..
Disisiku
Merestui ambisiku
Hohohohoho..
Takkan berubah
Berganjak dari jalan ku
Jalan ku
Jalan.. ku..
Template Belogs JM dari newbloggerthemes.com
SURAH AL-HAJJ AYAT 34
Allah berfirman. Dan bagi setiap umat telah Kami syariatkan penyembelihan kurban, agar mereka menyembut nama Allah atas razeki yg dikurniakan Allah kpd mereka berupa haiwan ternak. Maka Tuhanmu ialah Tuhan Yang Maha Esa, kerana itu berserah diri lah kamu kpdNya. Dan sampaikanlah Muhammad kabar gembira kpd org org yg tunduk patuh kpd Allah. AYAT 34 SURAH KE 22 AL-HAJJ.