Pages

September 30, 2019

Andai Nanti – MU’IZZ

Andai Nanti – MU’IZZ

Hanya kau satu dalam hati
Engkau saja tahu

Apa yang ada dalam hatiku
Aku hargai…persahabatanmu

Penuh dengan harapan
Tiba waktu…

Untuk kita tuk membawa haluan
Andai nanti ada kerinduan
Jangan kita biar berlalu
Kerana kau dan aku

Ada cinta memori bahagia
Andai nanti kita tak bersatu
Biar mimpi menyatukan kita

Bersama….akhirnya…
Betapa manis segalanya
Engkau saja tahu
Apa yang aku harap padamu

Engkau tak pernah…buat ku bersedih
Sentiasa di sisi
Tiba waktu…

Untuk kita tuk membawa haluan
Andai nanti ada kerinduan

Jangan kita biar berlalu
Kerana kau dan aku
Ada cinta memori bahagia
Andai nanti kita tak bersatu

Biar mimpi menyatukan kita
Bersama….
Bersama…

Andai nanti ada kerinduan
Jangan kita biar berlalu
Kerana kau dan aku
Ada cinta memori bahagia

Andai nanti kita tak bersatu
Biar mimpi menyatukan kita
Bersama…akhirnya

September 28, 2019

Drama Bersiri Kampung People , November Ini Di TV3

Laila dan keluarga berhijrah ke kampung dan menukar identiti mereka bagi mengelakkan diri daripada ancaman kumpulan gangster selepas ayahnya, Razif menjadi saksi terdapat satu kes jenayah.

Drama bersiri Kampung People di slot Lestary TV3. Akan ditayangkan pada bulan November nanti. 

Lakonan Elly Mazlein, Rashidi Ishak, Riena Diana, Kamarul Eqifshah, Namron, Razak Ahmad, Shah Kimin ...


September 27, 2019

Word 203

Word 203

"Tuan-tuan!! Salah satu sifat Allah adalah mendengar. Allah sentiasa mendengar rintihan hambanya"

"Mengadu lah kepada Allah. Banyak mana pun kita mengadu, Allah akan sentiasa mendengar."

"Tuan-tuan !! Kalau kita mengadu kepada manusia, kalau sekali takpa lagi. Kalau dua kali dah naik menyampah, kalau tiga kali 'Kau ni kenapa?', kalau empat kali ' Kau ni banyak masalah sungguh la, mat problem betui la.." . Tak pasal-pasal dapat gelaran  Mat problem pulak. "

"Tuan-tuan!! Allah tak kan cop kita Mat Problem dan block kita kalau selalu kita mengadu pada Nya, malah Allah lagi suka. Minta lah pada Allah nescaya Allah tunjukkan jalan keluar.."

Sekadar perkongsian

September 26, 2019

Telefilem 'DEMI MIRA’ 27 September 2019

Kisah dugaan yang dihadapi oleh seorang isteri apabila suaminya didapati bersalah terlibat dengan kegiatan jenayah. Dia tabah dan sabar ketika sisuami menjalani hukuman.

Sulaiman yang sedang mencari kerja ditawarkan bekerja oleh Joe di sebuah bengkel kereta. Mira bersyukur dengan rezeki suaminya dan dapat menampung persekolahan anak mereka, Anis.

Sulaiman sering disuruh membawa kenderaan tertentu tanpa mengetahui yang dia sebenarnya memandu kenderaan curi untuk satu sindiket. Beliau cuba berhenti setelah mengetahuinya namun gagal mencari kerja lain.

Akhirnya kerja haram yang dilakukan mereka tidak bertahan lama dan Sulaiman ditangkap. Sulaiman telah dijatuhkan hukuman manakala Mira mengambil keputusan untuk pulang ke kampung.

Mira meneruskan kehidupan dengan menjual kuih di warung ibunya. Anis mengharapkan untuk dipertemukan dengan ayahnya setelah rindu akibat lama terpisah.

Ketua sindiket pula mengarahkan ahlinya membunuh Sulaiman. Apakah nasib Sulaiman dan keluarganya?


Telefilem 'DEMI MIRA’ pada 27 September 2019, 9.30 malam di saluran TV2. 

Lakonan Ika Nabila, Rizz Amin, Jay Iswazir, Chekem Mirza ...


September 25, 2019

Telefilem komedi 'Tok Moh Talent Agency', 28 September 2019 jam 9 malam di Astro Citra dan Citra HD.

Seorang bomoh cuba mempelbagaikan sumber pendapatan dengan menyewakan hantu untuk digunakan sebagai pelakon tambahan dalam filem-filem seram.

Telefilem komedi 'Tok Moh Talent Agency', 28 September 2019 jam 9 malam di Astro Citra dan Citra HD.

Lakonan Rozita Che Wan, Ropie, Eric Fuzi, Floor88 ...

Drama bersiri Janji Arissa akan disiarkan di Unifi TV saluran HyppSensasi 116 bermula 25 September 2019

Perkahwinan Muhammad dan Siti tidak berkekalan apabila Muhammad mendapati Siti berlaku curang. Setelah bercerai, Siti telah melahirkan anak perempuan mereka bernama Arissa. Sebenarnya ini adalah perancangan jahat yang dilakukan oleh Abdul Rahman, pemilik syarikat AR Holdings. Apabila dewasa, Arissa menyimpan dendam terhadap ayahnya. Arissa berkomplot dengan Fendi untuk menjatuhkan Muhammad. Namun semakin Arissa mengenali Muhammad, Arissa semakin dalam dilema apabila mendapati Muhammad ialah seorang yang baik dan merupakan mangsa keadaan. Konflik demi konflik, namun bagaimanakah kesudahan dendam Arissa?

Drama bersiri Janji Arissa akan disiarkan di Unifi TV saluran HyppSensasi 116 bermula 25 September 2019, setiap hari Isnin hingga Khamis jam 9 malam.

Lakonan Jann Nick, Jeffry Catz, Fir Rahman, Farhana M Noor, Wahyu Rahman, Yaya Hamid, Salif Hardie, Sharifah Shahora, Sani Hussein, A Mahady, Aric Hidir, Susila Devi ...

Petua Mudah Untuk Bangun Pagi

Petua Mudah Untuk Bangun Pagi

Bangun pagi yang dimaksudkan di sini bukan pagi yang dah nampak matahari.Bangun pagi yang sebetulnya sekitar jam 3 pagi sehingga 5 pagi. Dalam erti kata yang lain bangun pagi sebelum subuh.

Saya masih berusaha untuk bangun pagi. Saya harap pembaca lebih baik dari saya.Lebih awal dan lebih mudah.

Diakui bangun pagi punyai cabaran besar.Lebih besar cabaran apabila tidur di tempat yang sangat selesa, sejuk dan ada seseorang di sebelah.Orang solo atau single lain cerita la.

Saya tinggalkan cerita tersebut.Saya hendak kongsikan petua untuk mudah bangun pagi.Petua ini saya perolehi dalam buku The Monk Who Sold The Ferarri.Mari kita cuba dan usahakan.Doakan juga saya berjaya juga untuk mengikuti petua ini dengan sebaik yang mungkin.

1.Kurang makan

Bab makan saya boleh lepas walaupun kebiasaan saya makan dengan kerap dalam sehari.Saya makan dalam kuantiti yang sedikit sahaja.Lebihkan sayur-sayur dan buah-buahan.Nasi,daging dan ikan memang sangat minima sekali.

Saya pernah tidur ketika perut lapar namun liat juga nak bangkit pagi.Saya pernah juga tidur ketika perut kekenyangan namun masih liat juga nak bangun pagi.

Alahai.

Mengikut teori tersebut, orang yang kurang makan akan mudah untuk bangun pagi.Betul tak ?

2.Banyak membaca

Bagi mereka banyak membaca macam saya tidak juga mudah untuk bangun pagi.Membaca banyak menyebabkan otak semakin aktif dan tidak mudah dijinakkan untuk tidur.Akibatnya sukar tidur dan sukar bangun hehehe.

Untuk hal demikian saya perlu banyak lagi membaca.Gandakan usaha supaya dapat membaca lebih banyak bahan bertulis yang baik dan berkualiti supaya mudah untuk bangun pagi jika bersandarkan kepada teori tersebut.

-mrhanafidotcom-

September 23, 2019

NiNiHaNiNi : https://itsninisblog.blogspot.com/

NiNiHaNiNi : https://itsninisblog.blogspot.com/

SEGMEN | Sayonara Stationery Giveaway by NiniHanini

Sayonara Stationery Giveaway by NiniHaniniI like Sayo pack because the colour is nice and simple.

Calmly...

Happy Giveaway

Maafkan aku, ayah ! Sebelum buat apa-apa, fikir dulu perasaan keluarga.

Maafkan aku, ayah ! Sebelum buat apa-apa, fikir dulu perasaan keluarga.

PUSAKA DI PAWAGAM 31 OKTOBER INI !

Pusaka yang harus diwarisi! Adakah ia sebagai pelindung atau petaka? Apa yang terjadi pada keluarga mereka selepas ni, semuanya atas kau!

PUSAKA DI PAWAGAM 31 OKTOBER INI !

Lakonan Syafiq Kyle, Mimi Lana, Fauziah Ahmad Daud, Faizal Hussein, Hafidz Roshdi, Sweet Qismina, Aleza Shadan, Yuna Rahim dan ramai lagi.

Sinopsis Anak Perjanjian Syaitan

Sinopsis Anak Perjanjian Syaitan

Anak Perjanjian Syaitan mengisahkan tentang Zaidy dan isterinya, Azlinda yang sudah tujuh tahun berkahwin tetapi masih belum dikurniakan cahaya mata.

Mereka berdua sentiasa ditekan oleh ibu Zaidy iaitu Rahmah yang terlalu mendesak mereka untuk segera menimang cahaya mata.

Pasangan itu tinggal di rumah pusaka nenek Zaidy. Rumah pusaka yang terpencil dan menyeramkan itu dijaga oleh tukang kebun, Pak Man dan sudah tidak didiami selama lebih lima tahun.

Sejak berpindah ke rumah tersebut, Azlinda sering menerima gangguan berupa suara bayi dan kanak-kanak bermain yang sering menghantuinya sehingga dia histeria dan pengsan.

Apabila dibawa ke klinik, Azlinda telah disahkan hamil oleh doktor.

Bagaimanapun, setelah disahkan hamil, Azlinda masih sering diganggu lagi, mimpi yang aneh dan perutnya yang tiba-tiba membesar secara luar biasa.

Sehingga suatu hari semasa diganggu Azlinda berlari keluar dan hampir dilanggar oleh jirannya yang misteri.

Akan ditayangkan pada 24 Oktober 2019.

Lakonan Nadzmi Adhwa, Cha Cha Maembong, Jasmin Hamid, Badrul Muhayat ...

Sinopsis kolong

Sinopsis kolong

Hasrat Suri untuk menjadi seorang pelakon tidak kesampaian selepas wangnya dilarikan seorang ejen pelancongan. Dia kemudiannya berdepan masalah apabila menjadi buruan samseng yang ingin menuntut semula wang yang dipinjamnya. Hasratnya untuk mengambil geran tanah ibunya di kampung halaman dihalang oleh adiknya. Sebagai ganti, adik dan rakannya memberitahu bahawa terdapat sebuah banglo milik seorang lelaki buta yang memerlukan pembantu rumah. Namun, rumah itu dikatakan dihantui oleh roh isteri lelaki tersebut. Memikirkan bayaran yang tinggi dan berbekalkan pengalaman menjaga ibunya yang buta, Suri bersetuju untuk bekerja di rumah tersebut.

Akan ditayangkan pada 17 Oktober 2019

Lakonan Wan Raja, Luthya Sury Widjaja, Annie Arifin ...

Sinopsis Motif

Sinopsis Motif

Seorang detektif dari bandar, Inspektor Dewi, telah ditugaskan untuk menyiasat kes kehilangan seorang remaja perempuan, Anna, di sebuah pekan terpencil di Tanah Merah. Namun, dirinya tidak disukai oleh penduduk pekan itu, termasuk Inspektor Rizal, detektif yang ditugaskan bersamanya. Bapa kepada Anna, Hussein, tidak percaya bahawa Inspektor Dewi mampu menjalankan tugas dan mencari anaknya. Dalam cuba merungkai dalang di sebalik kehilangan Anna, Inspektor Dewi turut dihantui konflik yang melanda dirinya.

Akan ditayangkan pada 26 September 2019 di pawagam.

Lakonan Sharifah Amani, Rosyam Nor, Iedil Putra, Taqim Zaki ...

BIG STAGE 2019 (MUSIM KE 2)

BIG STAGE 2019 (MUSIM KE 2)

ADZRIN KUALA LUMPUR

KUCAIMARS NEGERI SEMBILAN

IRFAN HARIS JOHOR

SANTESH SELANGOR - TERSINGKIR MINGGU KE 7

AZIZ HARUN BRUNEI DARUSSALAM -  (TARIK DIRI MINGGU KE 3 / DINDA PERMATA TERSELAMAT DARI PENYINGKIRAN)

HAN BYUL KOREA SELATAN

CHALEEDA THAILAND - TERSINGKIR MINGGU KE 5

DINDA PERMATA INDONESIA

FIEYA JULIA SARAWAK

NEETA KEDAH

SHERYL SHAZWANIE SELANGOR - TERSINGKIR MINGGU KE 2

SYADA AMZAH KUALA LUMPUR - TERSINGKIR MINGGU KE 5


Senarai Penuh Pemenang Anugerah Bintang Popular BH ke 32 (ABPBH 32)

Anugerah Bintang Popular Berita Harian ke 32 (ABPBH 32) menobatkan Mira Filzah sebagai pemenang anugerah Bintang Paling Popular ABPBH 32.

Senarai Penuh Pemenang Anugerah Bintang Popular BH ke 32 (ABPBH 32)

Artis Baharu Lelaki Popular – Adam Lee
Artis Baharu Wanita Popular – Haneesya Hanee
Pelakon Filem Lelaki Popular – Fattah Amin
Pelakon Filem Wanita Popular – Mira Filzah
Pelakon TV Lelaki Popular Alha Alfa – Syafiq Kyle
Pelakon TV Wanita Popular Alha Alfa – Mira Filzah
Penyanyi Lelaki Popular DuitNow – Khai Bahar
Penyanyi Wanita Popular DuitNow – Siti Nordiana
Artis Kolaborasi / Duo Popular – Dayang Nurfaizah & Hael Hussaini
Artis Komedi Popular – Zizan Razak
Artis Versatil Popular – Janna Nick
Pengacara TV Popular – Siti Nordiana
Penyampai Radio Popular – DJ Lin
Artis Indonesia Popular – Laudya Cynthia Bella
Artis Korea Popular – BTS

September 21, 2019

Word 202

Word 202

Assalamualaikum....

Sibuk kejar kehidupan?
Kerja sepenuh masa. Rindu orang itu, orang i ni. Cemburu orang itu dengan orang ini.

Lewat bangun solat subuh, tapi lebih risau lewat nak pergi keje. Tak risau sangat solat lambat. Balik rumah dah lewat, solat asar ke mana, solat maghrib ke mana.

Perut lapar, cari makanan. Duit takde, pergi bank. Rasa tak tenang, ada benda tak kena, pakai earphone, dengar lagu apa-apa. Duduk di kawasan lapang, tenangkan fikiran. Al Quran tak bersentuh, masjid tak jejak.

Benda sama lagi dibuat. Sambil online, tiba-tiba terbaca satu tweet,
"Buat apa pun, jangan lupa, Allah nampak semuanya. Malaikat mencatat."
Tanpa rasa tersentuh, hati mula kata, "Benda dah selalu diingatkan.

Aku tahulah Allah tu Maha Melihat. Malaikat tu sentiasa mencatat."
Teruskan dengar pula lagu Mr Saxobeat, online lagi. Main game.
Tanpa rasa diperhatikan, sebenarnya malaikat maut daripada pagi duk pandang kita.

Terbangun solat subuh lewat, Allah tahu. Malaikat kiri kanan tahu. Malaikat maut pun tahu.
Sambung dengar lagu Starships pula. Sibuk-sibuk dengar, mulut pun ikut sekali menyanyi.

Baca Al Quran? Ala nanti-nanti boleh.
Malaikat maut menjengah lagi.
Tiba-tiba terdengar azan. Tengah syok online ni. Tengok jam. Awal lagi. Teruskan online dulu, lagi sepuluh minit solatlah. !! sepuluh minit, tengok jam, cipta alasan lain pula. Sampai dah tinggal lima minit waktu nak habis, baru pulun lari pergi wudhuk, nak solat. Itu Alhamdulillah solat. Yang terus tak solat sebab alasannya dah terlewat? Guane tu?

Malaikat maut ziarah lagi.
Nasib tak nampak je malaikat maut tu. Kalau nampak, confirm masing-masing tak ada masa nak buat benda lagha. Setiap masa pun nak buat baik je.

Sebelum tidur, belek-belek phone dulu. Wish goodnight kat boyfriend/girlfriend dulu.

"Biy, nanti kejut I bangun solat subuh eh? Goodnight sayang. I love you. Esok mesej lagi :*"
Baru nak tutup mata, nak tidur. Tiba-tiba ada orang ketuk pintu. Ah sudah. Siapa pulak nak kacau aku ni.
"Nak apa?"
Kasar intonasi. Bengang kononnya ada orang kacau waktu mengantuk macam ni.
"Nak nyawa kamu. Masa kamu di dunia sudah tamat. Wahai anak adam, ini adalah waktu pertemuan kembali antara seorang hamba dengan Pencipta segala ciptaan"
Tergamam.

Ah Macam mana ni. Aku belum sempat baca Quran. Aku dah lama tak solat taubat. Solat aku yang lepas-lepas ni yang aku sengaja tinggal nak buat macam mana.
Mati mana boleh tangguh lagi. Aduh. tepuk dahi

Esok dah janji dengan kawan nak main futsal. Dah janji nak mesej awek. Esok kena hantar paper work, deadline. Macam mana ni.
Lalu malaikat maut pun masuk ke dalam bilik.
Dengan muka cuak, cuba merayu mohon ditangguhkan waktu mati. Kita lupa, malaikat maut itu sentiasa memerhati. Tunggu masa nak ambil nyawa.

Selama ni leka dengan dunia. Bila tiba hari kematian, baru yakin yang mati tu bila-bila. Tapi.... semuanya dah terlambat.
Jadi, mulai dari sekarang.

Rancanglah kematian sebaik-baiknya. Nak mati dalam keadaan sudah bertaubat, atau nak mati dalam keadaan sibuk buat maksiat?
Jga aurat wahai shabat2ku...  Tepuk dada, tanya iman.

Credit utk penulis ... Tak tau siapa..sgt tersentuh..

September 20, 2019

SINOPSIS DEMI RINDUMU

SINOPSIS DEMI RINDUMU

Nurhana pulang selepas dua tahun menyepi di luar negara apabila mengetahui abangnya, Nasrul ingin berkahwin dengan Rania, gadis yang pernah menjadi orang ketiga antara Nurhana dan bekas tunangnya Izlan.

Sebelum ini Rania ialah kawan karibnya, namun tidak disangka Rania berminat dengan apa yang dia miliki. Nurhana tidak mahu perkara yang sama terjadi ke atas abangnya.

Setibanya di tanah air, Nurhana ke rumah abangnya namun secara tidak sengaja mengetuk pintu rumah Haznik yang disangkakan rumah abangnya. Sejak itu, mereka bagaikan berjodoh kerana selalu berjumpa. Haznik juga cuba mendekati dan mengenali Nurhana, walaupun Nurhana seakan sudah patah hati untuk menerima sesiapa lagi.

Biarpun hanya mengenali masing-masing dalam waktu yang singkat, Rania merancang untuk berkahwin dengan Haznik sebagai alasan untuk hentikan perkahwinan abangnya dengan Rania.


DEMI RINDUMU 7 OKTOBER 2019 DI ASTRO RIA DAN ASTRO HD


Drama adaptasi novel 'Demi Rindumu' karya Diya Jamal akan datang di slot MegaDrama Astro Ria.

Lakonan Sean Lee, Janna Nick, Norman Hakim, Elvina Mohamad, Sherry Ibrahim, Riz Amin, Aleza Shadan, Mustapha Kamal, Azri Sabri, Raja Norbaizura, Hafeez Mikael, Fazli Daniel Ali, Qazem Nor, Naim Shamsul ...

Demi Rindumu


Bertemu tidak sampai beberapa hari, Haznik sudah berani membuat pengakuan cinta. Katanya, mahu memikat Nurhana. Siapa yang akan percaya?“Ada apa-apa ke kat muka saya ni?” - Nurhana
“Takde apa-apa.” - Haznik
“Habis tu, kenapa tenung muka saya?” - Nurhana
“Kat dalam mata awak, ada saya.” – Haznik
“Tolonglah jangan buat macam tu, Nik. Saya rasa tak selesa kalau awak asyik tenung saya. Nak makan pun susah.” – Nurhana
“Apa boleh buat? Mata saya tak boleh berhenti tengok orang yang cantik.”

Jiwa Nurhana hampir terpikat namun dia enggan cari nahas dengan terjerat dalam permainan lelaki buaya darat. Mulut sentiasa manis bergula. Apatah lagi, hatinya pernah terluka. Luka itu tidak mungkin akan sembuh sampai bila-bila. Dia serik! Lebih baik dia cabut lari.

Dia kembali bukan untuk mencari cinta. Semuanya gara-gara lelaki bernama Nasrul. Kerana lelaki ini, dia terbang pulang selepas dua tahun menyepi di luar negara. Ada urusan yang perlu dia selesaikan. Ada hutang yang perlu dituntut.

“Dah takde perempuan lain ke kat dunia ni, bang? Kenapa mesti dia yang jadi bakal isteri abang?” - Nurhana

Tetapi hati Nasrul begitu keras sehingga Nurhana menemui jalan buntu. Dia tiada pilihan selain meminta pertolongan Haznik.

“Na jangan mengarut!” - Nasrul

Mahukah Haznik, jejaka yang penuh dengan misteri itu memenuhi permintaan karut Nurhana? Apakah permintaan karut itu?

Siapa pula Suraya dalam hidup Haznik?
Tragedi demi tragedi. Siapakah dalangnya? Mampukah dua hati bersatu, menjejaki cinta yang berlari menjauh?Sejauh mana berlari, mampukah hati menipu diri?

September 19, 2019

Word 201

Word 201

" Bila ada orang mengumpat kita, menfitnah kita, bersabarlah jangan sedih hati.

Kerana ada dua perkara yang perlu kita bersyukur. 

Orang itu menghabiskan setiap harinya dengan memikirkan kita walaupun dia berfikir keburukan kita.

Kerana dia sedekahkan palaha dia secara percuma pada kita."

September 18, 2019

SEGMEN | 24 Jam Bloglist #34 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Oktober, November dan Disember 2019 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 18 September 2019, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga hari esok, 11.30 pagi 19 September 2019. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #34 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

10 blog yang bertuah akan dipilih secara manual dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 September 2019.

** jom support Mia Liana....


Telefilem Cubit Cubit Cinta Sabtu Ini

Kupid Cubit adalah sebuah 'dating app' yang sepatutnya memudahkan orang ramai untuk menemui cinta. Tetapi bagi Katarina dan Saiful, mereka menggunakannya untuk mengubat hati yang bertepuk sebelah tangan.

Telefilem Cubit Cubit Cinta disiarkan pada 21 September 2019, Sabtu jam 9 malam hanya di Astro Citra dan Citra HD.

Lakonan Sharifah Sakinah, Nasz Kenyang dan Tony Eusoff ...

Telefilem "Misteri Akil Balik" slot cerekarama di TV3, 21 September 2019, Sabtu Ini 9.30 Malam

Misteri Akil Balik kampung, mula menimbulkan tanda tanya buat seluruh penduduk kampung selepas satu per satu perkara aneh dan lucu terjadi sehinggakan kehidupan mereka jadi tidak tenteram...

Telefilem "Misteri Akil Balik" slot cerekarama di TV3, 21 September 2019, Sabtu Ini 9.30 Malam

Lakonan  Izzue Islam, Azar Azmi, Aprena Manrose, Wanna Ali, Faiz Tapaw, Akmal Ahmad ...

IPU KULIM 205

IPU KULIM 205

18 SEPTEMBER 2019 - 3:00PM

>>> IPU <<<

Indeks Pencemaran Udara Malaysia Terkini

Indeks Pencemaran Udara Malaysia Terkini

Nak tahu Indeks Pencemaran Udara Malaysia Terkini


WORDLESS WEDNESDAY : SEPTEMBER 18 2019

The mask that works is N95.


Hi guys, 'surgical mask' doesn't work against haze. 

It is designed for fluid and blood spills.

The mask that works is N95. 

Tell your family and friends. 

Telling your ex is optional. 

PELAN TINDAKKAN JERUBU KEBANGSAAN

PELAN TINDAKKAN JERUBU KEBANGSAAN 


September 14, 2019

“Suara Sedap Tapi Terslngkir,” Peserta I Can See Your Voice ‘Pembela Kebenaran’ Telah ‘Pergi’ Buat Selamanya

“Suara Sedap Tapi Terslngkir,” Peserta I Can See Your Voice ‘Pembela Kebenaran’ Telah ‘Pergi’ Buat Selamanya

Pada sesiapa yang mengikuti rancangan I Can See Your Voice musim kedua, pasti ada yang masih ingat dengan peserta yang menggelarkan diri sebagai ‘Pembela Kebenaran’ atau nama sebenarnya, Ermizi Muhamad.

Pemuda itu yang muncul pada minggu 11 yang ketika artis jemputan adalah penyanyi Ajai, dia dimaklumkan baru sahaja meninggal dunia. Berita sedih itu didapati menerusi laman Instagaram hos rancangan tersebut, Shuk.

Salam takziah saya ucapkan

Turut berduka dengan berita tersebut, Shuk memaklumkan bahawa arwah yang bekerja sebagai wartawan telah pun meninggal dunia pada 11 September 2019.

Tidak dinyatakan dengan jelas apa yang terjadi kepada arwah, namun rata-rata netizen menzahirkan ucapan takziah kepada arwah dan keluarganya.

 @KLPRESS

Sumber : Shuk HotFm

Antara Dua Deru (TV2)


Antara Dua Deru (TV2) Jumaat, 13 September 2019, 9:30 malam

Erhad berkahwin dengan Hana yang merupakan pilihan keluarganya untuk menutupi keadaan yang sebenar. Setelah mengalami kemalangan dengan temannya, dia mula sedar pengorbanan isterinya dan mula berubah ke arah kebaikan.