Resepi Biskut Florentine
Bahan-bahan:
500 gram golden florentina
250 gram flake almond
250 gram green pumpkin seed
250 gram sun flower seed
100 gram black sesame seed
Cara-cara:
1. Goreng kekacang atas dapur / bakar dahulu kekacang selama 5 minit (tapi step ni sy xbuat )
2. Campur semua bahan dalam bekas dan kacau sekata.
3. Masukkan dalam cup muffin. Sy buat tebal² sikit sbb nak makan sendiri (cup ni boleh guna berulang kali)
4. Bakar 130° selama 15 minit sehingga keperangan (tgk atas oven masing². Sy bakar lebih 30 minit. Sy xtgk masa. Sy tgk bila dah keperangan sy angkat. Suhu tu nak guna lebih pun ikut la sbb masuk round ke-3 sy ejas naik sikit)
5. Tekan sikit kat bawah cup bagi dia tercabut keluar.
Resepi ni sy dapat dalam 220 keping yang tebal² skit dari yang org dop jual. Semua bahan sy beli habis dalam rm47 sekali cup muffin tu. Memang berbaloi² la buat sendiri. Selamat mencuba
Kredit to Izzati Hamid
0 comments:
Catat Ulasan
Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri!!!
All comments are your own right and responsibility.!!!
Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.