FAKTA,

RahsIa Disebalik Gaya Duduk Yang Anda Amalkan

July 24, 2017 JAMIL HASHIM 0 Comments

Mungkin Anda Belum Tahu! Inilah Rahsia Disebalik Gaya Duduk Yang Anda Amalkan

RahsIa Disebalik Gaya Duduk Yang Anda Amalkan / Sememangnya kita amat ingin mengetahui personaliti seseorang tanpa perlu bertanya kepada mereka kerana dari sini dapat membuktikan bahawa penilaian dan mentaliti kita terhadap sesuatu perkara itu adalah tepat. 

Rumusan personaliti seseorang berdasarkan gaya duduk seseorang ini bukanlah satu perkara yang 100 peratus benar, namun berdasarkan soal-selidik yang dilakukan oleh pakar psykologi, membuktikan bahawa kebarangkalian yang besar inilah sifat-sifat mereka berdasarkan statistik diperolehi. 

Posisi A 
Seorang yang mudah berkomunikasi, mesra dan memiliki karakter yang menarik, kreatif dan kebudak-budakan. Tetapi mereka juga seorang yang suka lepas tangan dalam masalah, sering melibatkan orang lain dengan masalah yang mereka hadapi. Tidak berfikir sebelum bercakap. 

Posisi B 
Seorang yang sentiasa penuh dengan idea yang bagus dan fresh. Mudah diterima oleh orang sekeliling dan tidak suka membazir masa dengan perkara yang negatif. Namun, mereka adakalanya terlalu dihormati atau overrated. 


Posisi C 
Seorang yang sukakan keselesaan, tidak terburu-buru dalam membuat keputusan dan sentiasa berfikir panjang dalam melakukan sesuatu. Namun, hidup mereka agak tidak teratur tapi masih mampu menguruskannya dengan cara mereka sendiri. Mereka sukar memberi tumpuan kerana sering mengembara jauh dalam fikiran sendiri. 

Posisi D 
Seorang yang menepati masa, pintar dan tenang. Tidak suka cari gaduh dengan orang lain, dan jarang menunjukkan emosi sebenar mereka terhadap umum. Golongan ini tidak suka bila ada orang lain bercakap tentang mereka lebih-lebih tentang perkar yang buruk. 

Posisi E 
Seorang yang tidak tergesa-gesa dan sentiasa berfikiran positif terhadap sesuatu perkara. Seorang yang tidak mudah putus asa dalam mencapai matlamat. Adakalanya agak degil. Sering dilihat sebagai seorang yang menjaga penampilan diri, namun sebenarnya kurang keyakinan diri. 

Itulah sedikit sebanyak rumusan tentang sifat-sifat seseorang berdasarkan cara duduk mereka. Jadi adakah anda puas hati dengan cara duduk anda? - MyViralHub

0 comments:

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

CEK MEK MOLEK KELANTAN,

Kuih Cek Mek Molek Kelantan

July 24, 2017 JAMIL HASHIM 0 Comments

Image may contain: food

 Kuih Cek Mek Molek Kelantan
Bahan bahan
Ubi keledek oren
Tepung gandum
Sedikit gula

Cara cara:
Rebus ubi sampai empuk. Lenyekkan.

Ubi yang telah dilenyek diuli dan digaul bersama tepung gandum. Agak agak lah kelembutan adunannya. Kalau terlebih gandum, adunan menjadi keras.
Bentukkan kuih cek mek molek. Masukkan sesudu gula dan dibentuk membujur.
Goreng dalam minyak panas yang banyak dengan api perlahan agar gula hancur menjadi air gula semasa digoreng.
Angkat bila kekuningan. Awas gula panas, jadi berhati hati jika makan kuih cek mek molek semasa panas panas.
kredit video : ig masak with passion
like & share 

0 comments:

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

KAMU,

Kamu – Najwa Latif

July 24, 2017 JAMIL HASHIM 1 Comments

Lirik Lagu Najwa Latif Kamu

Kamu – Najwa Latif

Di Sudut itu aku terlihat kamu
Kau Diam membisu dan buntu
Titis Air mata membasahi pipimu
Ku Tahu kau cuba terbaik kau mampu

Dan Getarannya sama
Harungi semua

Sayang jangan lah kau bimbang sayang
Sayang ku akan ada untukmu sayang
Sayang percayalah bila ku bilang sayang
Semua Kan ok

Ku Tahu kau masih terus mencuba
Kau Mahu semua sempurna
Kau Bilang dunia tak adil pada kita
Tapi Syaang bagiku kau sempurna

Dan Getarannya sama
Harungi semua

Sayang Jangan lah kau bimbang sayang
Sayang Ku akan ada untukmu sayang
Sayang Percayalah bila ku bilang sayang
Semua Kan ok

Sayang Jangan lah kau bimbang sayang
Sayang Ku akan ada untukmu sayang
Sayang Percayalah bila ku bilang sayang
Semua Kan ok

Sayang Jangan lah kau bimbang sayang
Sayang Ku akan ada untukmu sayang
Sayang Percayalah bila ku bilang sayang
Semua Kan ok

Sayang Jangan lah kau bimbang sayang
Sayang Ku akan ada untukmu sayang
Sayang Percayalah bila ku bilang sayang
Semua kan ok

1 comments:

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

AKU CUMA INSAN BIASA,

AKU CUMA INSAN BIASA

July 24, 2017 JAMIL HASHIM 2 Comments


AKU CUMA INSAN BIASA

ENGKAU YANG KU KENAL
INSAN YANG BAIK
SELALU ADA DENGANKU
SELALU DI SAMPING KU

DI SETIAP WAKTU KU
SETIAP HEMBUSAN NAFAS
TAK PERNAH TINGGALKANKU
SETIA BERSAMA KU

AKU CUMA INSAN BIASA
SELALU MENYAKITMU
AKU CUMA INSAN BIASA
SELALU KECEWAKANMU

MAAFKAN LAH AKU
MAAFKAN LAH AKU
KU PINTA MAAF DARI MU
ATAS KELEMAHANKU
KU PINTA MAAF DARI MU
ATAS KESILAPANKU

AKU CUMA INSAN BIASA
SELALU MENYAKITMU
AKU CUMA INSAN BIASA
SELALU KECEWAKANMU
MAAFKAN LAH AKU
MAAFKAN LAH AKU
KU PINTA MAAF DARI MU
ATAS KELEMAHANKU

2 comments:

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

DOA,

Doa ku untuk keluarga, adik-beradikku dan sahabatku di penghujung Syawal

July 23, 2017 JAMIL HASHIM 2 Comments

Doa ku untuk keluarga, adik-beradikku dan sahabatku di penghujung Syawal

Bismillahir Rahmannir Rahim.
Ya Allah Ya Robbul Alamin.

1. Ya Allah jika di saat ini, ada keluarga, adik beradik dan sahabatku yang sakit, sembuhkanlah dia.  آمِيّنْ

2. Ya Allah jika di saat ini ada  keluarga, adik beradik dan sahabatku yang bermasalah, berilah jalan keluar untuk dia.  آمِيّنْ

3. Ya Allah jika di saat ini ada keluarga, adik beradik dan sahabatku yang kesempitan rezeki, kau lapangkanlah rezekinya. آمِيّنْ

4. Ya Allah jika di saat ini ada keluarga, adik beradik dan sahabatku yang bermasalah di antara satu sama lain damaikanlah mereka.  آمِيّنْ

5. Ya Allah jika disaat ini ada keluarga, adik beradik dan sahabatku yang sesat duniawi, kurniakan Nur kepada dia.  آمِيّنْ
 
6. Ya Allah jika disaat ini ada keluarga, adik beradik dan sahabat ku yang lalai, kurniakanlah hidayah Mu kepada dia.  آمِيّنْ

7. Ya Allah jika di saat ini ada keluarga, adik beradik dan sahabatku yang bersedih hati, kembalikanlah keceriaan di wajahnya.  آمِيّنْ

8. Ya Allah jika disaat ini ada keluarga, adik beradik dan sahabat ku yang berada di persimpangan jalan yang  berliku, tunjukkanlah jalan yg diredhai oleh Mu.

Berikanlah kami semua kesempatan untuk berjumpa kembali di Syawal tahun hadapan. Maaf Zahir Batin..0-0

آمِيّنْ  آمِيّنْ  آمِيّنْ  يَا رَبَّ العَـــالَمِيْن

2 comments:

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

AKU

Saya Minta Maaf

July 23, 2017 JAMIL HASHIM 1 Comments


Saya Minta Maaf

Dengan menyebut nama-Mu Ya Allah,
aku dihidupkan dan aku dimatikan



1 comments:

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

LIRIK LAGU,

TAMAN RASYIDAH UTAMA - WINGS

July 23, 2017 JAMIL HASHIM 1 Comments


TAMAN RASYIDAH UTAMA - WINGS 

Pertama kali kau ku cinta
Pertama kali ku di luka
Kini aku menjadi tanda
Sebuah kubur cinta

Ku berjalan di dalam hujan
Mencari api yang terpadam
Namun sudah sekian lama
Hanyalah gelap gelita

Sebagai satu kenangan
Ku ciptakan satu taman
Rashidah Utama
Sebuah kubur cinta

Ku berpijak nyata di sini
Tak tercapai bintang di langit
Ku siramkan airmata
Pada darah cinta
Sebagai hiasan taman ini

Rashidah Utama
Sebuah kubur cinta
Rashidah Utama
Sebuah kubur cinta

Biarkanlah aku di sini
Menjadi nisan cinta ini
Izikanlah aku mengenang
Dirimu oh! Sayang

Rashidah.. utama..

1 comments:

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

SEGMEN

GA : Jom Menang Barangan Lazada Bernilai RM20 by S.K. (31OGOS2017)

July 23, 2017 JAMIL HASHIM 5 Comments

GA : Jom Menang Barangan Lazada Bernilai RM20 by S.K. / klik sini untuk join

Taobao


5 comments:

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

BOLA SEPAK,

Keputusan Liga Super 22 Julai 2017

July 22, 2017 JAMIL HASHIM 0 Comments

Keputusan Liga Super 22 Julai 2017. Saingan semakin ke penghujung dengan dengan hari ini memasuki perlawanan ke 17 untuk setiap pasukan. Persaingan kedudukan teratas nampaknya juga sengit namun JDT agak selesa dengan jurang mata yang besar.

Keputusan Liga Super 22 Julai 2017

Namun saingan kedudukan top 4 jelas menarik dengan persaingan membabitkan Pahang, Kedah, Perak, Selangor dan Felda United.

Keputusan Liga Super 22 Julai 2017

Stadium Negeri
Sarawak [ 0 ] [ 1 ] PKNS FC

Stadium Darul Makmur
Pahang [ 2 ] [ 0 ] Melaka United

Stadium Batu Kawan
Pulau Pinang [ 0 ] [ 2 ] Kedah

Stadium Shah Alam
Perak [ 1 ] [ 0 ] Felda United

Stadium MP Selayang
Selangor [ 1 ] [ 0 ] Kelantan

Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah
T-Team [ 1 ] [ 6 ] JDT

Kredit : InfoSemasa

0 comments:

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

LIRIK LAGU,

Pertama Kali Di Aidilfitri - Syafa Wany

July 22, 2017 JAMIL HASHIM 0 Comments


Pertama Kali Di Aidilfitri - Syafa Wany

PERTAMA KALI DIKEHENINGAN PAGI
TERASA SEPI TERDENGAR SUARA TAKBIR

PERTAMA KALI AKU MERASA SUNYI
AYAH DAN IBU TIADA DI SISI

LEBARAN TIBA DENGAN AIR MATA
INGIN KU MEMOHON RESTU AYAH IBU

MAAFKAN DAKU SEGALA TINGKAHKU
TERHADAP DIRIMU SEMENJAK DAHULU

AYAH IBU INGINKU BERSAMAMU
AGAR DIAMPUN SEGALA DOSA-DOSAKU

AIDILFITRI HARI YANG MULIA
HARI YANG BAHAGIA RAIKAN BERSAMA

TAPI AKU JAUH DIRANTAUAN
KU HANYA BERDOA SEMOGA BAHAGIA

AYAH IBU INGINKU BERSAMAMU
AGAR DIAMPUN SEGALA DOSA-DOSAKU
AKU UCAPKAN SELAMAT HARI RAYA


0 comments:

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

PEMENANG SEGMEN

JM pemenang 'I AM BLOGLISTED BY MRS PIP #2'

July 22, 2017 JAMIL HASHIM 1 Comments

JM pemenang 'I AM BLOGLISTED BY MRS PIP #2'

Alhamdulillah

Terima kasih Mrs pip


BLOGLIST JULAI - OGOS 2017


1 comments:

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

DRAMA ONLINE,

Tonton Online Lebuhraya Ke Neraka Full Movie

July 22, 2017 JAMIL HASHIM 2 Comments

JM baru berkesempatan nak tengok...

Best ke !?



SINOPSIS "Lebuhraya ke Neraka memaparkan kisah sekumpulan geng motor berkuasa tinggi yang diserang penyakit misteri secara tiba-tiba semasa berhenti di suatu kawasan untuk berehat. Bob (Awie) yang mengetuai konvoi itu tidak mengalami sebarang penyakit misteri seperti rakan-rakannya yang lain. Ketika Bob sedang mencari bantuan, dia telah terserempak dengan seorang lelaki misteri bernama Tyson (Khir Rahman) yang bersetuju untuk menolongnya. Akan tetapi Bob harus membuat keputusan sama ada dia mahu menyelamatkan rakan-rakannya atau mempertaruhkan nyawa mereka sebagai balasan di atas pertolongan Tyson. Mampukah Bob menyelamatkan nyawa rakan-rakannya yang diancam Tyson?" - dramainfo


Tajuk: LEBUHRAYA KE NERAKA (2017)

Arahan: MAMAT KHALID
Genre: SERAM, KEROHANIAN
Terbitan: Grand Brilliance
Edaran: Primeworks Distribution
Pelakon: AWIE, KHIR RAHMAN, SHAHRIZAL JASZLE, MIERA LEYANA, DAZRIN KAMARUDIN, FATIN SYAHIRA, PEKIN IBRAHIM

"Kalau nak van jenazah pun boleh...." -- Tyson

LEBUHRAYA KE NERAKA bakal menggamatkan pawagam seluruh negara bermula 4 Mei 2017. Sebuah filem kerohanian arahan Mamat Khalid yang akan merangsang pemikiran serta mencetus keinsafan para penonton tentang kesediaan dalam menempuh kematian.

Diterajui Awie dan Khir Rahman, filem ini turut dibintangi oleh Shah Jaszle, Miera Leyana, Dazrin Kamarudin, Fatin Syahirah, serta penampilan khas oleh Pekin Ibrahim.


Jika benar kita dijenguk Malaikat Maut sebanyak 70 kali, sudah bersediakah kita untuk dijemput olehnya?

Tonton Online Lebuhraya Ke Neraka Full Movie

2 comments:

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

AKU

RM5.000.00 dari pada perayaan Hari Jadi Maxis

July 22, 2017 JAMIL HASHIM 1 Comments

Dari : +6282293211840
Sumber Whatsapp

CONGRATULATIONS!!!
kepada anda sekeluarga yang terpilih mendapat cabutan b”tuah dalam rangka hari ULANG TAHUN maxis center yg ke 27 tahun 2017!!!
pejabat maxis merayakan hari ulang tahun yg ke 27 tahun 2017 ad 7 number phonne yg terpilih berjaya,
mendapat  bantuan/cabutan b”tuah,praduan ini sudah di sah’kan pejabat mahkama/polis kerajaan malaysia!!!
SimCard anda tlah terpilih menang cabutan b'tuah di baris ke 3, RM5.000.00 dari pada perayaan Hari Jadi Maxis.
PIN CEK PEMENANG; 499123
sila salary; https://winnermaxis.wordpress.com
untuk info lanjut sila call officel 
contact us.  +6281354135123
name: MAT RASHAD BIN HAJI SANI
email: hotlink_sdh.bhd@yahoo.com.
Pemenang tak di kenakan pembayaran apapun
cara pertama nak  terimah.
pemenang boleh prgi officel pjabat maxis  center dan pemenang boleh kmi trimakan guna bank



1 comments:

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

BISKUT,

Kuih Semperit Tradisional

July 22, 2017 JAMIL HASHIM 0 Comments

Kuih Semperit Tradisional


Kepada penggemar kuih semperit boleh lawati http://kuihsemperit.my/

Banyak pilihan di sini, untuk tempahan perayaan, kenduri, dan sebagainya.

Logo

0 comments:

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

PEMENANG SEGMEN

PEMENANG MINI GIVEAWAY BY #JMBELOG #3

July 22, 2017 JAMIL HASHIM 5 Comments


ALHAMDULILLAH

TAMAT SUDAH GIVEAWAY SINGKAT INI (21 JULAI 2017 @ 2359 / 1159 MALAM)

TERIMA KASIH KEPADA ENAM SAHABAT YANG SUDI TERJAH BLOG JM

AIMAN SALLEH - 21JULY2017@1834

ABAM KIE - 21JULY2017@1907

KAMIL SALLEH - 21JULY2017@2254

MAMA EE - 21JULY2017@2348

PENABERKALA NUAR - 22JULY2017@0020

MRS PIP - 22JULY2017@0208

JM AMAT-AMAT HARGAI

SEIKHLAS HATI PEMENANGNYA ADALAH

AIMAN SALLEH - DONE

PEMENANG SILA WHATSAPP KE +60174872027

URL BLOG :
JENIS DAN NO TEL YANG INGIN DI TOPUP (RM5 setiap seorang)

TERIMA KASIH

(@_-)










5 comments:

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

SEGMEN

MINI GIVEAWAY BY #JMBELOG #3

July 21, 2017 JAMIL HASHIM 6 Comments

MINI GIVEAWAY BY #JMBELOG #3

Mudah syaratnya

Tak perlu buat entri

Follow blog JM

Tinggalkan url blog anda di ruang komen berserta pendapat anda tentang blog JM...

Tamat : 21 Julai 2017 @ 2359hrs

(@_-)

6 comments:

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

KARTUN,

Antara kartun kegemaran JM dulu-dulu

July 21, 2017 JAMIL HASHIM 2 Comments

Antara kartun kegemaran JM dulu-dulu

2 comments:

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

FILEM,

Kau Yang Satu - Indah Ruhaila (Ost. Kau Yang Satu)

July 21, 2017 JAMIL HASHIM 0 Comments


Kau Yang Satu - Indah Ruhaila (Ost. Kau Yang Satu)

Dulu kau bukan yang bersinar di mataku
Memandang wajahmu sekilas pun ku tak mahu
Kerna ku yakin bukan engkau yang ku perlu
Tapi itu dulu

Kini hanya kau yang bertakhta dalam jiwa
Sesaat hilangmu bagai gugurnya jantungku
Baru tersedar memang cinta yang ku perlu
Maafkan diriku

Berikan sedikit cintamu
Hembuskan nafas rindumu
Buat diriku yang kini terlalu rindu

Pasti ku jaga selamanya tak akan ada lain
Untuk mengisi hatiku
Hanya kau yang satu

Baru tersedar kasih sebenar
Hanya ada padamu

Aku yang buta
Tak mengenal cinta
Ang kau beri padaku

Berikan sedikit cintamu
Hembuskan nafas rindumu
Buat diriku yang kini terlalu rindu

Pasti ku jaga selamanya tak akan ada lain
Untuk mengisi hatiku
Hanya kau yang satu

Maafkanlah aku
Bukalah hatimu untukku

Dulu kau bukan yang bersinar di mataku
Memandang wajahmu sekilas pun ku tak mahu
Kerna ku yakin bukan engkau yang ku perlu
Tapi itu dulu


Penyanyi : Indah Ruhaila
Judul Lagu : Kau Yang Satu
Album : Ost. Kau Yang Satu
Label : Astro Shaw

Lirik Lagu Kau Yang Satu - Indah Ruhaila

Apabila hati dan cinta tidak sehaluan, kemanakah hala tuju hati? Sebuah filem Osman Ali yang mengisahkan pergolakan cinta tiga segi. Diadaptasikan novel bestseller oleh Nia Azalea.

Dibintangi oleh Izara Aishah, Aaron Aziz, Hisyam Hamid, Soo Wincci dan ramai lagi.

Kau Yang Satu DI PAWAGAM mulai 27 JULAI INI.

0 comments:

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

200 METER,

Khairul Hafiz lebur rekod 49 tahun Jegathesan

July 21, 2017 JAMIL HASHIM 0 Comments


Khairul Hafiz lebur rekod 49 tahun JegathesanKhairul Hafiz Jantan memecahkan rekod kebangsaan acara 200 meter (m) berusia 49 tahun di Kejohanan Olahraga Terbuka Malaysia 2017 di Stadium Nasional, Bukit Jalil, sebentar tadi. (18 Julai 2017)
Khairul yang tidak beraksi dalam acara 100m meter semalam mencatat kepantasan 20.90 saat (s), sekali gus meleburkan rekod lama 20.92s milik Tan Sri Dr M Jegathesan yang dilakar di Sukan Olimpik Mexico 1968.
Khairul yang mewakili Melaka turut memperbaharui rekod kejohanan 20.94s yang dicatat Kento Terada di Kangar pada 1996. - BH

0 comments:

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

EMAS DUNIA,

Emas dunia untuk Malaysia - Jun Hoong

July 21, 2017 JAMIL HASHIM 2 Comments



Emas dunia untuk Malaysia - Jun Hoong / Atlet negara, Cheong Jun Hoong mencipta kejutan dengan meraih pingat emas dalam acara 10m platform wanita pada Kejohanan Akuatik Dunia FINA 2017 di Budapest, Hungary, awal hari ini. (20 Julai 2017)
Kejayaan itu sekali gus menjadi sejarah baru buat Malaysia dalam acara tersebut.
Lebih mengejut, atlet berusia 27 tahun itu menewaskan atlet dari China yang juga peserta pilihan kejohanan.
Jun Hoong meraih 397.5 mata mendahului dua wakil China iaitu Si Yajie di tempat kedua (396 mata) dan Ren Qian ketiga (391.95 mata).
Sementara itu, Facebook kejohanan tersebut dalam satu kenyataan berkata, kejayaan Jun Hoong satu kejutan besar dengan mengalahkan atlet China.
"Kita boleh jangka Malaysia menaiki podium seperti dilakukan Pandelela Rinong pada tahun 2015 di Kazan dengan meraih pingat gangsa.
"Tetapi malam ini, rakan senegaranya meraih emas buat julung kalinya untuk Malaysia," kata kenyataan itu.
Sementara itu, nasib tidak menyebelahi Pandelela bagi acara itu selepas berada pada kedudukan kesembilan. - MalaysiaKini

2 comments:

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

2NE1,

REMIX : DSV, 2NE1, PIKOTARO

July 21, 2017 JAMIL HASHIM 2 Comments


REMIX : DSV, 2NE1, PIKOTARO 

Kreatif kan


DSV - I AM ME


2NE1 - I AM THE BEST ACAPELLA


PIKOTARO - PPAP (PEN PINEAPPLE APPLE PEN)

2 comments:

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

AGAMA,

SYAWAL 27 1438 "SALAM JUMAAT"

July 21, 2017 JAMIL HASHIM 0 Comments


SYAWAL 27 1438 "SALAM JUMAAT"

SALAM JUMAAT

BELAJARLAH BERSYUKUR KETIKA MENDAPAT KEUNTUNGAN

DAN BELAJARLAH TERSENYUM KETIKA MENDAPAT KERUGIAN

SEMOGA ALLAH SWT LEBIH MERAHMATI KEIKHLASAN HATI YANG KITA SAMA-SAMA BERIKAN

#JMBELOG

0 comments:

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

BLOGGER,

Seni Permainan SEO Muka Depan Google

July 20, 2017 JAMIL HASHIM 0 Comments

Seni Permainan SEO Muka Depan Google

Ramai blogger yang tahu mengenai SEO. Tapi berapa ramai tahu asas SEO muka depan Google? Ada banyak lagi yang perlu anda belajar sebenarnya. Ianya bukan tentang backlink. Bukan tentang berapa banyak backlink telah anda tinggalkan di merata ceruk rantau internet.. Atau berapa kuat authority page anda. Bukan.

IA adalah tentang asas seni permainan seo yang anda pelajari itu sendiri.
Asas ini telah abang kongsikan pada 7 tahun lepas. Di mana pada masa itu blogger melayu tertanya2 bagaimana nak belajar SEO.

Jadi kali ini abang kongsikan sekali lagi asas penting yang jangan seorang pun tinggalkan setiap kali menaip entri SEO.

Anda tak perlukan plugin. Anda tak perlukan blackhat seo. Anda hanya perlukan huruf dan ayat yang di susun menjadi kata kunci.

Asas ini tak ramai yang amalkan. Walaupun mereka tahu pentingnya. Sebab tu mereka pelik kenapa artikel mereka tak ada di muka depan enjin carian. Mereka berkata algoritma Google berubah. Tetapi tidak. Ini adalah perkara asas merangkingkan artikel atau laman web di muka depan Google.
Asas ini adalah "Tajuk & Perenggan Pertama Artikel" anda. Atau dalam bahasa inggerisnya, "Title & Description".
Biar sejuta orang mengklaim diri mereka pakar SEO pun, apabila mereka gagal mengajar anda asas SEO ini, maka anda hanya perlu tinggalkan mereka. Seriusli.
Dari asas inilah anda akan belajar apa itu meta, apa itu h1, h2, h3, h4, h5, h6. Da backlink. Dan structured contents. Dan sebagainya.
Dari asas inilah juga anda akan meletakkan Homepage Laman Web anda di muka depan enjin carian.
Kerana asas kewujudan laman web dan blog di enjin carian adalah "title & description".
Misal contoh, sekiranya anda ada blog tukang jahit, anda perlu letakkan "Tukang Jahit" dengan Description : "Tukang Jahit Baju Melayu, Baju Kurung, Jubah, Abaya, dan Pakaian Muslimah Pada Harga Berpatutan."


Tidak kiralah apa alamat url yang anda guna. Sama ada pakcikmakcik dot com ataupun lain2.

Itu sekadar contoh. Ia adalah asas paling penting kewujudan blog atau web ada di enjin carian.
Tanpa tajuk dan penerangan seperti ini. Jangan mimpi anda akan mendapatkan targeted audiens yang anda mahukan.
.
 Abang Zulfan
☞ PB Consultant
☞ SEO Marketing & Keyword Branding Expert.
#SeniPermainanSeo

0 comments:

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

DOA,

Doa Untuk Melembutkan Hati Seseorang Dari Jarak Yang Jauh

July 19, 2017 JAMIL HASHIM 1 Comments

Doa Untuk Melembutkan Hati Seseorang Dari Jarak Yang Jauh..!!! Mohon Sebarkan Agar Banyak Yang Tau..!!!!!

Doa Untuk Melembutkan Hati Seseorang Dari Jarak Yang Jauh..!!! Mohon Sebarkan Agar Banyak Yang Tau..!!!!!

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh..
.
.
Segala puji bagi Allah, Rabb sekelian alam. Selawat serta salam buat junjungan mulia Nabi Muhammad SAW keluarga serta para sahabat dan pengikut yang istiqamah menuruti baginda hingga ke hari kiamat.
.
.
Sahabat yang di rahmati Allah,
.
.
Bacalah doa ini yang pernah dibaca oleh Rasulullah SAW kepada Saidina Umar Alkhattab untuk memeluk agama Islam.
.
.
Baca sebanyak 19 kali dan sebut nama orang tersebut, Insha allah dengan izinnya.

Allahu lateefun biAAibadihiyarzuqu man yashao wahuwa alqawiyyu alAAazeez

 

Terjemahannya:
.
Allah Maha Lembut tadbirNya (serta melimpah-limpah kebaikan dan belas kasihanNya) kepada hamba-hambaNya; Ia memberi rezeki kepada sesiapa yang dikehendakiNya (menurut peraturan yang telah ditetapkan), dan Dia lah Yang Maha Kuat, lagi Maha Kuasa.
.
Sekian sahaja yang dapat saya kongsikan, dipersilakan SHARE..Semoga Bermanfaat..!

Kredit : sempoiviral.com

1 comments:

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

KEMBALI,

Kembali - Sofea

July 19, 2017 JAMIL HASHIM 0 Comments

Kembali - Sofea

Liku-liku perjalanan

Rintangan kulalui
Merentas dengan ketabahan
Cekal dihati



Aku kini kembali
Menemui mu lagi
Bagaikan mentari pagi
Menerangi kegelapan
Malam yang tak bercahaya



Kesabaran - mengiringi
Kepahitan - teman hati
Pahit getir yang ku tempuhi
Jadi pengajaran



Kesabaran - mengiringi
Kepahitan - teman hati
Ketenangan - itu kunci
Perjuangan - Kan kumiliki

Kesabaran - mengiringi
Kepahitan - teman hati
Pahit getir yang ku tempuhi
Jadi pengajaran

Kesabaran - mengiringi
Kepahitan - teman hati
Ketenangan - itu kunci

Perjuangan - Kan kumiliki

0 comments:

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

FILEM,

THE DARK TOWER - di pawagam 3 Ogos 2017

July 19, 2017 JAMIL HASHIM 1 Comments


THE DARK TOWER - di pawagam 3 Ogos 2017 / Untuk filem The Dark Tower ni, ia diambil dari buku pertama yang berjudul The Gunslinger. Berdasarkan siri The Dark Tower, Gunslinger yang terakhir iaitu Roland Deschain telah terkunci dalam pertempuran abadi dengan Man in Black untuk mempertahankan Dark Tower, iaitu tower yang menyatukan seluruh alam semesta. Akan berlakunya satu pertempuran hebat antara baik dan jahat... - OB

1 comments:

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

DUNIA,

Ini Sebab Mengapa Usain Bolt Boleh Menjadi Manusia Terpantas Di Bumi.

July 18, 2017 JAMIL HASHIM 2 Comments

usain 167
Ini Sebab Mengapa Usain Bolt Boleh Menjadi Manusia Terpantas Di Bumi.
936879 orig 519
Manusia terpantas di dunia ini adalah pemegang rekod dunia dalam acara balapan 100 meter, 200 meter dan 4x100 meter. iluminasi.com ingin berkongsi dengan anda 8 fakta mengenai Usain Bolt yang anda mungkin tak pernah tahu.

1. Bermula dengan sukan kriket

usain bolt kriket 165
Manusia terpantas di bumi ini sebenarnya tidak berasal dari sukan balapan, tetapi sukan kriket! Ketika Usain Bolt di zaman kanak-kanak, beliau gemar bermain kriket dan juga bola sepak. Pilihan pertama baginya adalah kriket. Ketika di sekolah menengah, jurulatih kriket beliau menyedari akan kepantasannya dan mencadangkan supaya beliau mencuba sukan balapan.
Bekas atlet pecut Olimpik, Pablo McNeil dan Dwayne Jarret telah melatih Usain Bolt dan menasihatinya supaya fokus untuk memperbaiki kebolehannya. Ketika berusia 15 tahun, Usain Bolt beraya memenangi perlumbaan pertamanya pada tahun 2001 dalam sukan tahunan sekolah dengan mendapat pingat perak dalam 200 meter dengan catatan masa 22.04 saat.

2. Pendapatan RM98.6 juta setahun

usain bolt hublot 556
Lumayan juga sebenarnya menjadi manusia terpantas di dunia, tapi bukan datang bergolek. Usain Bolt berada di tangga 45 dalam senarai atlet yang paling berpendapatan tinggi di dunia. Pendapatan Usain Bolt boleh mencapai sebanyak ini disebabkan beliau adalah antara atlet banyak menjadi duta dan muka jenama-jenama terkemuka seperti Puma, Virgin Media, Nissan Motors, Visa, Hublot dan Gatorade. Selain itu, pendapatan beliau datang daripada hadiah kemenangan dan juga bonus daripada kerajaan.


3. Mempunyai aplikasi Apple sendiri

aplikasi bolt 219
Wah! Siap ada aplikasi sendiri. Aplikasi yang dihasilkan oleh syarikat permainan telefon pintar, RockLive ini dilancarkan pada tahun 2012 yang diberi nama "Bolt!". Aplikasi ini dengan pantas menjadi aplikasi nombor satu di Jamaica. Aplikasi ini juga berada di tangga ke-2 di United Kingdom dalam kategori aplikasi percuma

4. Mempunyai restoran di Jamaica

restoran usain bolt
Dengan nama yang agak unik, "Usain Bolt’s Tracks and Records", ia agak popular di Jamaica. Restoran milik Usain Bolt ini berusaha untuk membawa pembaharuan dalam restoran makanan kasual. Ia menawarkan menu fusion Jamaica, beberapa bar dan lounge, tempat duduk yang berteknologi tinggi, kedai yang menjual produk eksklufif Brand Bold, televisyen 45 inci untuk menonton acara sukan.

5. Makan nugget ayam sebelum acara 100 meter

usain bolt nugget
Setiap atlet biasanya mempunyai rutin sebelum bertanding dalam acara masing-masing. Rutin-rutin ini biasanya dilakukan bagi menenangkan otak mereka disamping memberikan fokus kepada mereka. Ada yang mendengar lagu, ada juga yang bermain permainan video.
Tetapi, bagi manusia terpantas di dunia ini, apa yang dilakukan olehnya adalah makan nugget ayam! Agak pelik, tapi sebelum masuk bertanding dalam acara 100 meter di sukan Olimpik 2008 di Beijing, beliau makan nugget dan keladi. Usain Bolt memberitahu bahawa ketika sukan Olimpik Beijing berlangsung, beliau telah makan 1,000 biji nugget! Gila nugget betul.

6. Pecah rekod dunia dengan ikatan tali kasut terlerai

tali kasut terlerai
Ketika memenangi pingat emas dalam acara 100 meter di sukan Olimpik di Beijing, tali kasut Usain Bolt terlerai. Ia berlaku ketika beliau sedang memecut, namun ia tidak menghalang beliau untuk mudah memenangi acara itu. Dan pakar mengatakan beliau boleh mencatatkan masa 0.06 saat lebih pantas jika tidak memperlahankan larian selepas tahu yang pingat emas miliknya.

7. Mencatakan masa kurang dari 9 saat dalam 100 meter

usainbolt1
Rekod 100 meter dipegang Usain Bolt dengan catatan 9.58 saat, namun, masa terpantas yang dicatatkan oleh beliau bagi jarak 100 meter adalah 8.70 saat. Catatan masa ini dibuat oleh beliau ketika acara 4x100 meter lari berganti-ganti di London dengan kuartet Jamaica memperolehi catatan masa 36.84 saat. Memang tak dapat nak disangkal lagi kelajuan beliau.

8. Mempunyai tulang belakang yang bengkok

socliosisDengan segala kehebatan, pencapaian dan rekod yang dicatatkan oleh Usain Bolt, kesemuanya dilakukan dengan mempunyai tulang belakang yang bengkok dan tak normal. Usain Bolt mengalami komplikasi pada tulang belakangnya yang dikenali sebagai Scoliosis.
Ketika beliau masih kecil, masalah ini menghalang kemajuannya dan disedari oleh jurulatihnya. Dengan bantuan jurulatih, Usain Bolt mula meningkatkan kekuatan teras dan juga belakangnya yang akhirnya berjaya mengatasi masalah tersebut.

2 comments:

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"