#JMBELOG
Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2017

SEGMEN #JMBELOG : HANG MAI MANA ? - TAMAT

SEGMEN #JMBELOG : HANG MAI MANA ? / JM buat segmen ini sebab JM nak tahu  sahabat blogger asal dari mana (negeri) ?  JM @ KEDAH
Senang je nak join.
Buat entri bertajuk "SEGMEN #JMBELOG : HANG MAI MANA ?"
Salin dan tampal banner di atas ke entri anda
Tinggal link entri anda di ruang komen entri ini beserta nama negeri anda
Tamat : 12 Mei 2017 - 2359hours / 1159 malam
Selamat bersegmen.
Terima Kasih...
>>> Senarai Peserta <<<

Menentang Perjodohan - Ferhad Najib

Menentang Perjodohan - Ferhad Najib
Jalinan cinta kasih kita Yang kita rajuk berdua Kini tinggal kenangan Menolehkan rias luka Ku merana... Namun... Kan ku cuba Untuk tenangkan jiwa hadapinya

* Ku cuba berjalan sendiri Hati suara yang menjelma Ikut isyarat hati Tetapkan menggetar jiwa yang merana Kasih... Kan ku cuba Untuk melupakanmu Namun ku tak mampu

(Korus) Dengarkanlah duhai kasih Cinta di hati hanya untukmu Tak bisa pindah ke lain hati Walau jodoh dari orang tua
Percayalah duhai kasih Ku menentang perjodohan ini Hanya dirimu yang ku cintai Jangan pergi meninggalkan aku
Kembalilah kasih Kita buka lagi lembaran baru Berdua kita rajuk hati Yang hampir terluka

Ulang *

Tak perlu kot "disable right click"

Tak perlu kot "disable right click" / Bagi JM rasa tak perlu. Belogs JM tiada yang special. Just sharing stories. Jika ada yang copypaste entri JM alhamdulillah. Sekadar ilmu dunia saham akhirat. Just pendapat JM. JM minta maaf andai ada yang terasa. #jmbelog

I Love Blogging With Sis Hawa & Her Sponsors (16APRIL2017) - TAMAT

I Love Blogging With Sis Hawa & Her Sponsors / Klik sini untuk join Syarat Penyertaan #1- Follow Blog Semua Penaja  [WAJIB!]:  SIS HAWA | ABAM KIE SWEET SOUR LEYRA | DEARIES COUPLE | MAY JIEE | SH DESIGN #2- Follow Google+ Account Semua Penaja [WAJIB!]:   SITI AWADAH | ABEKIE | MRS FUZY | FEYLIEZ | NOOR MAIZAN #3- Like Pages OR Add Friends Facebook Penaja Ini ( *jika ada FB ): BLOG SIS HAWA | FUZY RAHAMAH | NOOR LIEZA | #4- Request untuk join group KAMI SUKA TERJAH BLOG ( *jika ada FB ): #5- Follow Instagram Penaja Ini ( *jika ada IG dan akan di followback ) : MRS FEYLIEZ |  NOORMAIZAN | #6- Follow Twitter Penaja Ini ( * jika ada Twitter ) : @sitiawadah_hawa | @sweetsourleyra #7- Buat satu entry bertajuk "I Love Blogging With Sis Hawa & Her Sponsors #8- Tulis secara ringkas apa yang menyebabkan anda berasa seronok untuk terus menulis blog. "Sebagai perkongsian cerita. .." Senarai Hadiah 1 x NOTEBOOK 1 x POPSICLE MAKER 2 x SHAWL 2 x HEADBAND  4 x REVIEW BLOG 5 x TOPUP RM5

Kelebihan dan kebaikan ‘Bismillah 5'

Kelebihan dan kebaikan ‘Bismillah 5' / Bismillah 5 adalah pendinding dan ayat penyembuh (syifa) segala penyakit serta amat bermanfaat dan amat baik dijadikan sebagai amalan seharian.
Kelebihan dan kebaikan ‘Bismillah 5’ adalah seperti berikut:
1. Menghalang jin dan syaitan2. Terpelihara dari bahaya dan musuh3. Penawar pelbagai racun dan bisa.4. Penawar penyakit gila meroyan.5. Melegakan bengkak dan benjol.6. Penawar kepada penyakit bisa-bisa tulang7. Mengubati penyakit bisa-bisa di dalam badan.8. Penawar segala jenis racun, santau dan bisa binatang9. Boleh digunakan untuk mengubati penyakit yang tidak diketahui puncanya.
Kaedah Merawat:
Letakkan tangan di tempat yang sakit.
Baca ‘Bismillah 5’ ini sebanyak tujuh kali dengan hati yang ikhlas dan khusyuk.
Hembuskan juga pada segelas air lalu diberi minum dan disapu di tempat yang berkenaan.
Sapukan di tempat yang sakit ataupun disapukan ke satu badan.
Sekiranya anggota yang sakit tidak boleh di sentuh dengan tangan kerana sakit atau sukar, b…

MARCH 31 2017 # السَّلاَمُ َعَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

السَّلاَمُ َعَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
*Selamat Pagi Salam Ceria Selalu*
*Mulakan Kerja Dengan Bacaan Bismillah Dan Senyuman*Didoakan semoga semua sahabat  :-● Dipanjangkan umur
● Dimurahkan rezeki
● Ditetapkan keimanan
● Dikurniakan pemikiran dan pertimbangan yang terbaik
● Kesihatan yang baik
● Berjaya di dunia & akhirat
● Sentiasa mendapat rahmat dariNyaSemoga semangat silaturrahim sesama kita akan berkekalan selamanya. Aamiin Aamiin Ya Rabbal Alamiin#jmbelog

MARCH 31 2017 # SALAM JUMAAT PENGHULU SEGALA HARI

SALAM JUMAAT PENGHULU SEGALA HARI
YA ALLAH LANCARKANLAH URUSANKU HARI INI  INDAHKANLAH DENGAN SIRATULRAHIM YANG BAIK  DAN LIMPAHILAH DENGAN REZEKI YANG BERKAT 
AAMIIN 
SETULUS HATI SEMURNI KASIH  #JMBELOG

Mystery Contest by Butik Julita Anje (31MEI2017) - TAMAT

Mystery Contest by Butik Julita Anje / Klik sini untuk join Facebook Butik Julita Anje Page Butik Julita Anje

Blog Giveaway by The Amazing Me (18April2017) - TAMAT

BANYAK MEMBERI DOSA jika kita terleka

BANYAK MEMBERI DOSA jika kita terleka / *GROUP WHATSAPP .Facekebook/Facebook/Laman muka Buku/ Wechat dan sama waktunya BANYAK MEMBERI DOSA jika kita terleka*1. Setiap hari kita post gambar kita: menunjuk2 kat semua org dan nak semua org pandang kita, secara automatik *riak dihati* dosa tu.. harap niat kita baik la ye.2. Kita keluar makan tunjuk gambar makanan mewah2 kat dalam group.. apa tujuaan kita? Kesihan mereka yang x mampu nak makan macam kita makan. Hentikan tuan2 dan puan2 ye. *Rasa berdosa kita*3. Pergi umrah atau haji, Hp banyak kat tanggan selfi dan wifi sana sini, post kat group siap up momment selesai tawaf, selesai solat selesai sedekah. *Takut dalam hati ada sifat riak sebesar kuman..* ibadah x perlu tunjuk tuan2 dan puan2. 4. Pakai kereta mewah, tangkap gambar depan2 logo BMW, Audi, dll.. niat kita apa??  Nak perhatian orang, sebab saudara kita pakai kancil buruk je.. jangan tuan2 jangan puan2.. *riak namanya* neraka kita..5. Dalam group tuan2 dan puan2, dia je yang be…

MARCH 20 2017 #LAKSAPASUIKANSEKOQ

#LAKSAPASUIKANSEKOQ / Jom try di paya keladi kulim
FB : LAKSA PASU SARANG SEMUT

MARCH 30 2017 #Minum pagi

#Minum pagi / Nescafe panas.

MARCH 30 2017 #HASHTAGS

#assalamualaikum #selamatpagi #morning #thursday #khamis #march302017 #hashtags #jmbelog

Segmen 24 Jam Bloglist #25 Mialiana.com (30MAC2017@1400) - TAMAT

Segmen 24 Jam Bloglist #25 Mialiana.com
Pencarian bloglist bagi bulan April, Mei dan Jun 2017 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 29 Mac 2017, iaitu tepat jam 2.00 petang sehingga hari esok, 2.00 petang 30 Mac 2017. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya : Follow blog Mialiana.com, Add To CircleGoogle+ Mia Liana dan LikeFanpage Mialiana.comBuat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #25 Mialiana.comCopy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INISenang dan mudah bukan?

10 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Mac 2017.
tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

#1 Giveaway by The Aaisy (29APRIL2017@12PM) - TAMAT

 #1 Giveaway by The Aaisy #1 Giveaway by The AaisyKLIK SINI UNTUK JOIN

Kebinasaan Akibat Banyak Tidur

Kebinasaan Akibat Banyak Tidur / Tidur boleh tetapi janganlah terlampau lama tidurnya
1. Sakit kepala Banyak tidur akan mengakibatkan tidak elok pada neurotransmitter yang ada di otak anda. Yang menjadi salah satu punca sakit kepala.
2. Diabetes Para ahli kesihatan mengatakan bahwa orang yang tidur kurang dari 5 jam atau lebih dari 9 jam memiliki risiko 50% lebih besar terkena diabetes.
3. Obesiti Bila banyak tidur, akan kurang bergerak. Semakin lama badan tidak bergerak, semakin banyak lemak berkumpul di dalam tubuh. Dari kerana obesiti maka terjadi pula berbagai2 penyakit yang lain.
4. Sakit bahagian2 badan Antara yang akan menjadi sakit ialah punggung, belakang, leher, buah dada (bagi wanita) dan bahu.
5. Depresi Satu kajian yang dijalankan menyebutkan adalah tidur 7-9 jam setiap dalam sehari mempunyai risiko terkena depresi sebanyak 27%, sedangkan tidur lebih dari 9 jam berisiko lebih banyak yakni 49%. Perkara ini menunjukkan bahwa orang yang mengalami depresi cenderung memiliki …

NUFFNANG : CPC (COST-PER-CLICK) CAMPAIGNS : Mamee Monster Biskid...#2

NUFFNANG : CPC (COST-PER-CLICK) CAMPAIGNS : Mamee Monster Biskid...#2

Melekat juga kau NUFFNANG...

Pencegah barah payudara

Pencegah barah payudara / Kanker payudara yaitu satu diantara penyakit yang paling ditakuti oleh kaum wanita. Penyakit ini sudah banyak m3mbun*uh penderitanya di semua dunia. Walau beresiko, kita terutama beberapa wanita dapat melakukan usaha pencegahan.Satu diantara upayanya yaitu sering konsumsi artemisinin. Anda ketahui apakah itu artemisinin? Tanaman itu kelihatannya telah tidak asing lagi untuk kita, lantaran kita dapat menemukan tanaman itu banyak tumbuh di halaman-halaman pekarangan rumah. Bila anda orang sunda yang suka pada lalapan, tanaman ini adalah jenis tanaman yang umum di mengkonsumsi sebagai lalapan.Informasi ini saya peroleh dari seseorang teman kantor, beberapa hari waktu lalu di sela-sela pembicaraan waktu kursus ia bercerita manfaat beberpa jenis tanaman pekarangan. Salahsatunya yaitu tanaman artemisinin, semacam tanaman yang sering kami mengkonsumsi sebagai lalapan di rumah. Lalu saya cobalah mencari informasi detailnya di google. Serta... nyatanya saya baru tahu …

Kucing itu bersih

Kucing itu bersih / Nabi menekankan di beberapa hadisnya bahawa kucing itu tidaklah najis. Malah diperbolehkan untuk berwudhu menggunakan air bekas minum kucing kerana dianggap suci. 
Lantas kenapa Rasulullah Saw yang buta baca-tulis, berani mengatakan bahwa kucing suci, tidak najis? Lalu, bagaimana Nabi mengetahui kalau pada badan kucing tidak terdapat najis?
Pada kulit kucing terdapat otot yang berfungsi untuk menolak sel bakteria. Otot kucing itu juga dapat menyesuaikan dengan sentuhan otot manusia.
Pada permukaan lidah kucing ditutupi oleh berbagai benjolan kecil yang runcing, benjolan ini bengkok mengucup seperti kikir atau gergaji. 
Bentuk ini sangat berguna untuk membersihkan kulit. Ketika kucing minum, tidak ada setitis pun cairan yang jatuh dari lidahnya.
Sedangkan lidah kucing sendiri merupakan alat pembersih yang paling canggih, permukaannya yang kasar boleh membuang bulu-bulu mati dan membersihkan bulu-bulu yang tersisa di badannya.
Telah dilakukan berbagai penyelidikan terhadap…

MAKAN TIDUR

MAKAN TIDURMakan tidur
Makan tidur
Namun hidup mu masih diatur
Cuma kurang enak untuk ditutur
Mungkin yang berbagai
Mungkin apakah pekerjaan
Yang belum berpeluang atau kesihatan
Yang makin lesu dan berkurangMakan tidur
Makan tidur
Jangan dilazim suka berdengkur
Kalau buluh dari rebung ia dilentur
Kalau usaha bersungguh sedikit bertafakur
Aktifkan otak bagaikan obor
Pasti langkah mu tidak akan tersungkurMakan tidur
Makan tidur
Ibarat orang makan nasi kamu makan bubur
Pasti kata akan tersembur
Walau mampu membeli tilam yg empuk
Tapi takkan mampu membeli lenanya tidur
Malam dah berlabuh
Wahai mata lenalah dikau hingga ke subuh#jmbelog

MENTOR MELINIA 2017 (TV3) - MINGGU 8

MENTOR MELINIA 2017 (TV3) - MINGGU 8
ELICA -  UCOP -  BALQIS -  SYEERA -  ALONG -  QALISYA - 
Juara minggu ke 8 - QALISYA
Dua ke bawah - ALONG & ELICA
Tersingkir - TIADA
MENTOR MELINIA 2017 (TV3) - MINGGU 8 (tonton)

Memori sekuntum rindu - Spoon

Memori sekuntum rindu - Spoon
Dikala sepi ini Hatiku terluka lagi Engkau telah mendustai Sebuah janji…oohoo sayang…
Oh….tak pernah ku menduga Engkau curang dalam cinta Rindu yang seindah dulu Kiasan Cuma
Mengapa aku dipersalahkan Mengapa tidak..oh..dirimu Kekasih ku…ooo hoo...
Dulu bercinta Berjanji sumpah setia Mengapa kini Kau dustai...
Dulu rindu serindu rindunya Kini benci sebencinya Mahu semahu mahunya Malu aku tak malu…
Mengapa aku dipersalahkan Mengapa tidak..oh..dirimu Kekasih ku…ooo hoo...
Dulu rindu serindu rindunya Kini benci sebencinya Mahu semahu mahunya Malu aku tak malu…
Dulu rindu serindu rindunya Kini benci sebencinya Mahu semahu mahunya Malu aku tak malu…
Dikala sepi ini Hatiku terluka lagi Engkau telah mendustai Sebuah janji… Sebuah janji… Sebuah janji…




RAFZANTOMOMI.COM / http://www.rafzantomomi.com/

RAFZANTOMOMI.COM / http://www.rafzantomomi.com/
BLOG : http://www.rafzantomomi.com/ CONTACT: FANPAGESTWEETIGYOUTUBEPINTERESTTUMBLR

Wajah baru lagi blog JM 2

Wajah baru lagi blog JM 2


Wajah baru blog JM 2 / Dalam mencari terjumpa apa yang JM cari. Oke tak ?
Template : ESOTALK RESPONSIVE BLOGGER TEMPLATES

Tonton filem 99 Kali rindu

Tonton filem 99 Kali rindu
Filen ini menyentuh hati JM. Best jalan ceritanya...
Filem drama, romantik dan Islamik ini diarah oleh Azhari Mohd Zain. Pelakon yang membintangi filem termasuklah Aeril Zafrel, Wawa Zainal, Adey Syafrien, Fizo Omar, Diana Amir dan Siti Aziz. Filem ini mengisahkan Attar yang baru kematian isterinya, Saidatul Nafisa. Selepas kehilangan isterinya, Attar turut berhijrah untuk menghilangkan kesedihan yang ditanggung. 

Namun, dalam penghijrahannya dia bertemu dua wanita -Fatin Qalbie (Wawa Zainal) danZazlena (Afiera Riana). Pertemuan di antara Attar dan Zazlena berlaku ketika Attar sedang menyeberangi jalan. Ketika itu Zazlena memandu kereta dengan laju dan melanggar Attar.


Rasa bersalah Zazlena menyebabkan Attar dirawat di rumahnya sehingga sembuh. Namun, Miqdad (Adey Syafrien) yang juga abang kepada Zazlena menceritakan kepada Attar mengenai penyakit dihadapi adiknya yang sudah berputus harapan untuk hidup akibat penyakit barah. Namun setelah Zazlena mengenali Atta…

Ade Monika - Emooz

Ade Monika - Emooz
Pandang pertama lia nona jalan jalan sendiri di taman kota baju kuning berbunga-bunga lesung pipi manis sio kaka tergoda
coba deka deka kaka mo barapat siapa tau kaka kasih kaka tempat tanya tanya ade ko pu nama sapa (sa nama ade monika kaka)
reff: sio ade monika kaka jatuh cinta kaka jatuh cinta sama ko ade monika sungguh kaka nanti maso minta sio ade monika (reff diulang 2 kali)
brige: sio ade monika kaka tergila-gila tanya sa tanya tanya ade ko siapa yg punya

FizGraphic Dot Com / http://www.fizgraphic.com/

FizGraphic Dot Com / http://www.fizgraphic.com/




BLOG : FizGraphic Dot Com

Pencarian bloglist CikJaja bagi Apr dan May- TAMAT

SURAH AL-FATHIR AYAT 1 HINGGA 45

SURAH AL-FATHIR AYAT 1 HINGGA 45 (SURAH KE 35) (Maha Pencipta)
أَعُوْذُ بِاللهِ مِنَ الشَّـيْطٰنِ الرَّجِيْمِ
بسم الله الرحمن الرحيم

Segala puji bagi Allah Pencipta langit dan bumi, Yang menjadikan malaikat sebagai utusan-utusan (untuk mengurus berbagai macam urusan) yang mempunyai sayap, masing-masing (ada yang) dua, tiga dan empat. Allah menambahkan pada ciptaan-Nya apa yang dikehendaki-Nya. Sesungguhnya Allah Maha Kuasa atas segala sesuatu.
Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tidak ada seorangpun yang dapat menahannya; dan apa saja yang ditahan oleh Allah maka tidak seorangpun yang sanggup melepaskannya sesudah itu. Dan Dialah Yang Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana.
Hai manusia, ingatlah akan nikmat Allah kepadamu. Adakah pencipta selain Allah yang dapat memberikan rezeki kepada kamu dari langit dan bumi? Tidak ada Tuhan selain Dia; maka mengapakah kamu berpaling (dari ketauhidan)?
Dan jika mereka mendustakan kamu (sesudah kamu beri peringatan) maka sungguh t…