SURAH AL-HIJR AYAT 29 HINGGA 35 ~ #JMBELOG #JMBELOG: SURAH AL-HIJR AYAT 29 HINGGA 35

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower" " DRAMA / FILEM, LIRIK LAGU ... "

SURAH AL-HIJR AYAT 29 HINGGA 35


Allah berfirman. Maka apabila Aku telah menyempurnakan (kejadiannya), dan Aku telah meniupkan ruh captain Ku ke dlm nya, maka tunduklah kamu kpdnya dgn bersujud. Maka bersujudlah para malaikat itu semuanya bersama sama, kecuali iblis ia enggan ikut bersama sama para malaikat yg sujud itu. Dia, Allah berfirman, "Wahai iblis! Apa sebabnya kamu tidak sujud bersama mereka?" Ia, iblis berkata, "Aku sekali kali tidak akan sujud kpd manusia yg Engkau telah menciptakan dari tanah liat kering dari lumpur hitam yg di beri bentuk." Allah berfirman, "Kalau begitu keluar dari surga, kerana sesungguhnya kamu terkutuk, dan sesungguhnya kutukan itu tetap menimpamu sampai hari kiamat." AYAT 29 HINGGA 35 SURAH KE 15 AL-HIJR.


Follow:

facebooktwitter

Reader's Comments

  1. |

    Allahuakbar.. Iblis engan sujud kepada nabi ADAM ... waallahualam, suke blog JM ni sentiasa bagi ayat quran sekali gus mgigatkan org tentng kekuasan Allah :) teruskan.. i will support..hihi

Leave a Comment

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"