SURAH AL-ISRA AYAT 22 DAN 23


Allah berfirman. Janganlah engkau mengadakan tuhan yg lain di samping Allah, nanti engkau menjadi tercela dan terhina. Dan Tuhanmu telah memerintahkan agar kamu jgn menyembah selain Dia dan hendaklah berbuat baik kpd ibu bapa. Jika salah saorg di antara keduanya atau kedua duanya sampai berusia lanjut dlm pemeliharaanmu, maka sakali kali jgnlah engkau mengatakan kpd keduanya"ah" dan jgnlah engkau membentak kedua nya, dan ucapkanlah kpd keduanya perkataan yg baik. AYAT 22 DAN 23 SURAH KE 17 AL-ISRA'.

Reader's Comments

  1. |

    Ini kadang bergurau dgn mak ade jugak sbut cam tu --' mntak ampun dekat mak

Leave a Comment

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

***Jom jana pendapatan sehingga Ribuan Ringgit setiap bulan dengan semudah berkongsi URL sahaja. Pendaftaran PERCUMA. Jom sertai sekarang juga! Klik Sini !

***Income 100% ke Bank ANDA. Modal kecik, RM10 jer, simpan pun tak jadi apa2. Cuba program ni, mcm2 boleh dapat.