Sinopsis Drama Dekatkan Jarak Kita ~ #JMBELOG Sinopsis Drama Dekatkan Jarak Kita - #JMBELOG

Sinopsis Drama Dekatkan Jarak Kita

Sinopsis Drama Dekatkan Jarak Kita 

Mengisahkan Alyssa yang terbelenggu antara wasiat dan rasa cinta. Alyssa menyamar menjadi Sofiya bagi menunaikan permintaan kawan baiknya itu. Dia bertemu dengan Tashriq, kembar kepada Sofiya yang telah pun terpisah sejak kecil lagi.

Berjayakah Allysa menegakkan keadilan dalam keluarga Umi Khadijah? Mampukah rahsia Allysa bertahan daripada pengetahuan Tashriq dan Tuan Kamil?





JUDUL : DEKATKAN JARAK KITA 
EPISOD : 15 episod
TARIKH TAYANGAN : 21 November 2017
HARI / MASA : Isnin-Rabu, 10.00 malam
SIARAN : Slot Samarinda TV3
SKRIP : PGRs Team, Rozie Rashid, Amyka Ahmad
PENULIS CERPEN : Syu Ariani
PENGARAH : Azman Yahya (Jinggo)
TERBITAN : JS Pictures Sdn Bhd
PELAKON : Ayda Jebat, Syafiq Kyle, Azhan Rani, Catriona Ross, Wan Sharmila, Nadia Brian, Raja Hakim, Riena Diana, Emma Akma, Rashid Jaafar, Aishah Atan , Ziyan Ibrahim

WATAK PELAKON 
Ayda Jebat sebagai Alyssa / Sofea
Syafiq Kyle sebagai Tashriq
Azhan Rani sebagai Kamil
Catriona Ross sebagai Umi Khadijah
Wan Sharmila sebagai Riana
Nadia Brian sebagai Bella
Raja Hakim sebagai Arif
Riena Diana sebagai Sofea
Aishah Atan sebagai Zakiah
Ziyan Ibrahim sebagai Maksom

LAGU TEMA / OST DEKATKAN JARAK KITA 
Tajuk : Tergantung Sepi
Penyanyi : Haqiem Rusli


6 comments:

  1. Pelakon pelakon nya ada yg kenal ada yang tak tapi mesti drama ni top ni. Tak sabar nak tgk lepas baca sinopsis.

    ReplyDelete
  2. Tak pernah tengok lagi cerita ni tapi nak tengoklah macam best je layan drama haha

    ReplyDelete
  3. ada syafiq kyle lahh!!!!!! kena tengoklah nanti. sinopsis pun mcm best

    ReplyDelete
  4. Dah lama tak mengikuti drama- drama kat tv...rumah sewa takde tv la..hahahaha

    ReplyDelete
  5. Dah lama sebenarnya tak layan drama Melayu ni. Tapi biasanya kalau ada pelakon handsome hahahahha, memang layan jek

    ReplyDelete
  6. dah lama x layan drama melayu atas faktor penuaan

    ReplyDelete

Disclaimer:
Assalamualaikum ! Salam sejahtera ! Segala komen adalah tanggungjawab anda sendiri. ~ "Note : Ada artikel yang JM perkongsikan dari hasil blog lain. Sila rujuk sumber / kredit pada akhir artikel ya." Terima kasih.

JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower"

Search This Blog

Followers

Total Pageviews

Powered by Blogger.