Pages

Disember 27, 2023

Sebelum aku pergi...

Assalamualaikum 

Bismillahirrahmanirrahim 

Aku memohon keampunan kepada Allah Yang Maha Agung. Aku memohon keampunan kepada Allah Yang Maha Agung. Aku memohon keampunan kepada Allah Yang Maha Agung, tiada Tuhan selain Dia Yang Maha Hidup, dan yang Maha Memelihara, Mengurus (kehidupan makhluk), dan aku bertaubat kepada-Nya untuk setiap dosa yang aku telah lakukannya dengan sengaja, atau tidak sengaja, secara sembunyi atau terang-terangan, besar atau kecil. Sesungguhnya Engkau Ghaffaru’l-dhunub -Maha Pengampun segala dosa; Fattahu’-l qulub – yang Maha Membuka hati-hati; Sattaru’l-Uyyub – Maha pelindung segala aib, Kashifu’l-Kurub – yang Maha pelenyap segala penderitaan.

Aku bertaubat kepada-Nya untuk dosa-dosa yang aku tahu, dan dosa-dosa yang aku tidak tahu. Sesungguhnya Engkaulah ‘Allam al-ghuyub – Yang Maha Mengetahui segala perkara ghaib. La hawla wa la quwwata illa bi’lLah al-‘Aliyy al-‘Azim. Tiada daya dan tiada upaya kecuali dengan kekuatan Allah Yang Maha Tinggi, Maha Agung.

Ya Allah, sekiranya ada sekelumit syirik atau rasa syak (ragu-ragu) menyelinap masuk dalam imanku dan tauhidku, aku bertaubat kepada-Mu. Ampunilah aku. Aku melafazkan, ashadu an la ilaha illa Allah wa ashhadu anna Muhammad RasululLah. Aku bersaksi sesungguhnya tiada Tuhan melainkan Allah dan aku bersaksi bahawa sesunguhnya Muhammad Pesuruh Allah.

AamiinAllahummaAamiin 

0 comments:

Catat Ulasan

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri!!!
All comments are your own right and responsibility.!!!