Januari 12, 2025

Resepi Biskut Florentine

Resepi Biskut Florentine


Bahan-bahan:

500 gram golden florentina

250 gram flake almond

250 gram green pumpkin seed

250 gram sun flower seed

100 gram black sesame seed


Cara-cara:

1. Goreng kekacang atas dapur / bakar dahulu kekacang selama 5 minit (tapi step ni sy xbuat )

2. Campur semua bahan dalam bekas dan kacau sekata.

3. Masukkan dalam cup muffin. Sy buat tebal² sikit sbb nak makan sendiri (cup ni boleh guna berulang kali)

4. Bakar 130° selama 15 minit sehingga keperangan (tgk atas oven masing². Sy bakar lebih 30 minit. Sy xtgk masa. Sy tgk bila dah keperangan sy angkat. Suhu tu nak guna lebih pun ikut la sbb masuk round ke-3 sy ejas naik sikit)

5. Tekan sikit kat bawah cup bagi dia tercabut keluar.

Resepi ni sy dapat dalam 220 keping yang tebal² skit dari yang org dop jual. Semua bahan sy beli habis dalam rm47 sekali cup muffin tu. Memang berbaloi² la buat sendiri. Selamat mencuba 


Kredit to Izzati Hamid 


Aneka Menu Kampung

0 comments:

Catat Ulasan

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri!!!
All comments are your own right and responsibility.!!!

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.