Pages

November 04, 2018

Anda Mesti Ada 8 Group Whatsapp Ini

Anda Mesti Ada 8 Group Whatsapp Ini

1.    Group family

Tujuan adanya group ni adalah nak berhubung dengan saudara mara. Topic yang selalunya jadi perbualan mestilah tentang perbandingan keputusan peperiksaan anak-anak, anak masuk university dan yang paling penting bagi mak-mak mesti nak kongsi resepi makanan yang dorang masak! Hehe


2.    Group adik-beradik

Haa, group ni istimewa sikit sebab adik-beradik je boleh. So, point utama group ni mesti nak bercerita yang dianggap rahsia dan topic yang tak patut ibu bapa tahu. Betul dak?


3.    Group class
Group ni juga dikira penting sbb segala info pasal assignment semua boleh rujuk group dan lecturer dalam group tu. Paling student suka group ni bila lecturer hantar mesej ‘class cancel hari ini’. Melompat semua bila baca, tapi jangan lupa, ada class ganti. Hahaha
4.    Group budak lelaki
Haa korang mesti tahu punya lah sebab apa adanya group ni. Tak lain tak bukan confirm bercerita pasal perempuan tu lah perempuan nil ah. Kan?
5.    Group girls only
Perempuan ni selalunya berpuak-puak dan berkumpulan kan? Ada je nama kumpulan yang pelik-pelik macam ‘Powerpuff Girls’ lah ‘Tamparan Wanita’ lah ‘My Babes’ lah macam-macam lagi. Topic yang selalu dorang gossip mestilah pasal lelaki hot dalam kolej dorang! 
6.    Group surau
Kebaikan siapa yang join group ni mesti akan dapat tazkirah percuma setiap hari. Macam-macam info korang dapat dan korang mesti balas dengan emoji ibu jari je tunjukkan bagus info tu.
7.    Group kawan sekolah
Dalam group ni, tak lain tak bukan mesti kawan korang tanya ‘bila kau nak kahwin?’. Selalu dapat jemputan dari kawan sekolah, tapi korang ni sampai bila nak single? Haha
8.    Group office
Selalunya group office ni semuanya gossip pasal bos. Bos bagi banyak kerja lah, bos macam singa lah, bos ada scandal dengan PA lah. Haiyaa, tak berkat gaji korang hoi duk mengumpat bos je selalu!