Word 74

Word 74

Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: “Perbanyaklah selawat kepadaku pada pada hari jumaat dan malam jumaat. Barangsiapa yang berselawat kepadaku satu kali nescaya Allah SWT berselawat kepadanya sepuluh kali.” (HR. Al Baihaqi)

Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: “Barangsiapa membaca surat Al-Kahfi pada hari jumaat akan diberikan cahaya baginya di antara dua jumaat.” (HR. Al Hakim)

Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud:
“Hari jumaat itu dua belas jam. Tidak ada seorang muslim pun yang memohon sesuatu kepada Allah SWT dalam waktu tersebut melainkan akan dimakabulkan oleh Allah SWT. Maka peganglah erat-erat ingatlah bahwa akhir dari waktu tersebut jatuh setelah waktu asar.” (HR. Abu Dawud)

Cari monolog, puisi jiwa dan catatan hati di sini.

1 ulasan:

  1. jom pakat berselawat kpd Rasulullah pd hari Jumaat yg mulia ini. Aamiin....

    BalasPadam

“Untuk anda yang singgah… tinggalkanlah jejak, tinggalkanlah yang baik-baik, walau sekecil rasa, walau sependek kata.
Kerana setiap kehadiran itu, ada makna yang tak selalu terlihat oleh mata. Dan setiap kata yang kita tinggalkan, akan kembali kepada kita dalam bentuk yang sama.”