Resepi Pisang Goreng Crispy
Tak berminyak. Tak melekat time goreng dan sangat rangup.
Bahan-bahan untuk bancuhan tepung untuk 2 sikat pisang :
1 cawan tepung jagung cap bintang
1 cawan tepung gandum cap bunga raya
1 cawan tepung beras
1 biji telur (mana-mana gred pun ok)
2 sudu besar planta pelangi
1 sudu kecil garam halus
1 sudu kecil yis (ta payah bancuh)
1 sudu besar minyak masak
1/2 sudu kecil pewarna kuning telur
1 1/2 cawan air sejuk dari peti sejuk
Cara Buat :
1. Campurkan semua bahan sekaligus dan kacau hingga sebati.
2. Biarkan tepung rest sat sambil kita potong pisang.
3. Pisang belah 3 tau.
4. Lepas tu celup pisang dalam tepung dan goreng menggunakan minyak yang sederhana banyak dan panas.
Selamat mencuba.👍👍
Kredit : Wisy Madani
0 comments:
Catat Ulasan
Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri!!!
All comments are your own right and responsibility.!!!
Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.