Kek Marjerin  
Bahan-bahan:  
Marjerin (1 cawan) 
Gula (1 cawan)
Tepung gandum (2 cawan)
Telur gred B (4 biji)
Esen vanila (1 sudu makan)
Serbuk penaik (1 sudu makan)
Susu pekat (2 sudu makan)
Cara-caranya :  
1. Ayakkan tepung dan juga serbuk penaik.
2. Pukul marjerin dan gula selama 5 minit .
3. Masukkan telur, esen vanilla dan susu lalu pukul selama 3 minit .
4. Masukkan tepung dan pukul seketika.
5. Bahagikan dan letakkan pewarna kesukaan .
6. Sapukan marjerin ke atas loyang dan alas menggunakan baking paper .
7. Tuang adunan kek ke dalam loyang .
8. Bakar pada suhu 170 C mengikut ketuhar masing-masing dengan menggunakan bahagian api atas dan bawah. Bakar sehingga masak. Sekiranya dicucuk dan tidak lekat ia menandakan kek sudah masak.