COD RM3/SEORANG

Malam ni KakYa nak cerita sikit.
Alkisah Lepat Labu & Tepung Bungkus Eksklusif tajuk dia๐Ÿ˜
Cerita dia camgini.
Pagi tadi, kitorang kat klinik ni kumpul-kumpul order lepat labu dan tepung bungkus ni.
Rm5 untuk 10 biji.
Mahal ke murah, KakYa tak tau.
Yang penting, ada orang mai cod, KakYa tak payah gi kedai. Haha..
So, kumpul punya kumpul, adalah dalam 33 order.
Seller kata charge cod rm3.
So kami kata ok lah kan.
Tup-tup, bila kami submit order yang banyak, almost rm100 lebih, ehh..dia tukar pulak, kata charge cod rm15.
Masa tu semua orang like๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ
Biar betul? rm15? Bukan jauh pun.
Tung tang tung tang, oklah malas nak pening-pening, kami pun ok laa rm15 cod tu. Huhu..
Last-last korang tau tak kejadiannya apa??
Bila dia sampai, dia dah siap-siap packing ikut list nama yang order.
Ok, part ni alhamdulillah la.
Sebab asalnya seller mintak kami masing-masing sediakan plastik sebab dia akan hantar banyak sekaligus, bukan individual packing (kami yang kena bahagi-bahagi sendiri).
Masa ni kami dah pelik la jugak.
Tapi kami mintak jugak plastik dengan dia.
Tapi kan korang..
Kejadian yang tak pernah KakYa jumpa sejak KakYa berniaga selama hampir 8 tahun ni adalah...
DIA CHARGE COD RM3 UNTUK SETIAP ORANG YANG ORDER!!๐Ÿคญ
Total staf yang order dalam 33 orang.
Charge cod lepat labu & tepung bungkus kami tadi adalah rm99 uolls๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜ช
Tak tahu nak marah ke, nak nangis ke or nak gelak.
Aduhh..
KakYa rasa lah, seller mungkin tak pernah cod kot sebelum ni๐Ÿ˜…
Kaya wei kalau charge cod camgini. Haha..
Salah kan seller tu?
Ke dia betul KakYa yang salah?
Entah laa..๐Ÿคท‍♀️
KakYa pikir, biarlah. Rezeki dia. Haha..
Tapi kan korang..
Jangan la camni.
Ini namanya amik kesempatan tau.
Kalau camni, baik kami mintak seller cod kat rumah kami masing-masing.
Ini, hantar tempat sama.
Pasaipa nak charge cod per head?
Haaihh...Hairan..
So, malam ni KakYa gurau kata kat semua.
Kulit balut lepat pun kita kena makan jugak.
Mahai ooiii๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ
×××××××××××××××××××××
OKLAH KakYa EDIT SIKIT TAMBAH NOTA KAKI NI SEBAB RAMAI YANG TANYA..
Mula-mula bila deal cod katanya rm15.
Bila dia sampai, tup-tup dia kata rm3/kepala.
Disebabkan tadi seller pun sampai lambat, kami dah lewat dah, masing2 kejar nak balik masak-masak pulak.
So malas nak argue. Bayar je.
Tapi tak order dah la lepas ni. ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜†



COMMENT IS YOUR OWN RESPONSIBILITY. THANK YOU.

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post