Pages

Pengakuan

November 23, 2023

RESEPI LAUK PANTANG

RESEPI LAUK PANTANG



LAUK PANTANG

Bahan-bahan digoreng:
1) Bawang kecil hiris nipis.
2) Bawang putih hiris nipis.
3) Ikan bilis.
4) Halia hiris nipis. (kalau suka, saya tak letak sebab kacau rasa) 

Bahan perasa:
1) Lada hitam disangan & ditumbuk halus. (secukup rasa)
2) Garam halus. (secukup rasa)

GAULKAN KESEMUANYA, SIAP!

*kalau baru sangat lepas bersalin, elakkan dulu lada hitam. Takut anak panas atau kuning (katanya). Tapi kalau nak jugak, letak sikit je dulu. Lepas semua dah ok, boleh la makan lada hitam macam biasa. Halia pun sama*

Lauk ni jadi lauk fav satu family walaupun takde orang dalam pantang. Bagus untuk buang angin & panaskan badan. Mmg membuka selera 

Selamat mencuba!


0 comments:

Catat Ulasan

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri!!!
All comments are your own right and responsibility.!!!