Wanita-wanita disebalik perjalanan hidup P.Ramlee  ~ #JMBELOG Wanita-wanita disebalik perjalanan hidup P.Ramlee  - #JMBELOG Wanita-wanita disebalik perjalanan hidup P.Ramlee  - #JMBELOG

- at January 30, 2019 : Home » AKU » Wanita-wanita disebalik perjalanan hidup P.Ramlee 

Wanita-wanita disebalik perjalanan hidup P.Ramlee 

P.Ramlee satu nama yang tidak asing lagi dalam kalangan rakyat di negara ini, seorang lagenda sepanjang zaman yang serba boleh dalam bidang seni.

Siapa yang tidak akan ketawa bila melihat jenaka dalam lakonannya? Siapa yang tidak akan jatuh cinta kalau mendengar bait-bait lagu dan lenggok suaranya? Siapa yang tidak akan terpana dengan barisan filem arahannya, sesungguhnya beliau satu dalam sejuta.

Amat sukar untuk mencari pengganti kepada lagenda P.Ramlee malah sehingga kini tiada yang mampu menggantikan tempat beliau sebagai seniman  yang serba boleh.

Meskipun ramai yang ‘adore’ dengan karya-karya allahyarham namun tidak ramai yang tahu perjalanan kehidupan seniman agung ini.

Ini kisah wanita-wanita disebalik perjalanan hidup P.Ramlee yang mungkin ramai tak tahu atau tak pernah sedar.

Bercerai dengan Junaidah, bercinta dengan Mariani tapi….

Bekas permaisuri Perak tangkap cintan dengan P.Ramlee sampai bil telefon melambung tinggi, apa Sultan Perak buat waktu tu ialah….

Akhirnya plan Mariani berjaya nak jarakkan diri dengan P.Ramlee, 7 tahun weh dorang tak bertegur sapa sedangkan dulu dorang bercinta bagai setengah mati, malah P.Ramlee memang sayang giler dekat Mariani.

Tapi macam orang kata lah, dah jodoh tak kemana.

Tup-tup bekas Permaisuri Pulak minat kat P.Ramlee sampai bil telefon melambung tinggi, Sultan Perak waktu tu dah dapat agak pun apa yang jadi.

“Ooo you slap my sister, nevermind one day i will take your husband” – Saloma

Siapa sangka Saloma yang dulu crush dekat P.Ramlee last-last dapat jugak kahwin dengan lelaki idaman.

Korang bayangkan yer, dulu P.Ramlee ni tak perasan pun kelibat Saloma last-last jadi jodoh.

Yang syahdunya P.Ramlee pernah cakap yang dia kahwin dengan Saloma bukan sebab wanita tu cantik ke apa tapi sebab dia rasa Saloma is her Jodoh..awwww sweet habis

Tapi lepas kahwin dengan P.Ramlee, Saloma baru tau yang P.Ramlee ni seorang yang pelik..

Antara gambar terakhir Allahyarham Tan Sri P.Ramlee dan isterinya, Saloma

Itulah serba sedikit kisah hidup Allahyarham Tan Sri P.Ramlee yang admin boleh kongsikan dengan korang.

Tapi hakikatnya, banyak kisah disebalik kehidupan beliau yang kita sendiri tak tahu sampai sekarang.

Alfatihah untuk mereka yang telah pergi meninggalkan kita.

Sumber : https://www.google.com/search?q=wanita-wanita+disebalik+perjalanan+hidup+P.Ramlee&oq=wanita-wanita+disebalik+perjalanan+hidup+P.Ramlee&aqs=chrome..69i57.3714j0j4&client=ms-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8


2 comments:

  1. Terkenal hingga masa sekaramg..hebatkan dia

    ReplyDelete
  2. Takde sesiapa yang boleh gantikan beliau. Belum ada orang sehebat beliau.

    ReplyDelete

Harga Minyak dan Logam Dunia
jmbelog-ping