Aiskrim Homemade
1 tin susu cair
1 tin susu pekat
1 tin air (sukat guna tin susu itu juga)
1 sudu besar tepung jagung
Cara membuatnya
Semua bahan dididihkan dan sentiasa dikacau sebati.
Sejukkkan dulu.
Baru letakkan 1 sudu besar ovalate dan 1 sudu kecil esen vanila.
Mixerkan bahan ini tahap maximum, mungkin dalam 30 minit atau sampai gebu.
Nak tahu gebu ke tak, bahan jadi 2x ganda dari asal.
Letakkan perisa yang anda suka.
Bekukan semalaman.
Selamat mencuba.
Kredit Resepi : Fb Zamzuraini Mat Akhir
Sumber
1 tin susu cair
1 tin susu pekat
1 tin air (sukat guna tin susu itu juga)
1 sudu besar tepung jagung
Cara membuatnya
Semua bahan dididihkan dan sentiasa dikacau sebati.
Sejukkkan dulu.
Baru letakkan 1 sudu besar ovalate dan 1 sudu kecil esen vanila.
Mixerkan bahan ini tahap maximum, mungkin dalam 30 minit atau sampai gebu.
Nak tahu gebu ke tak, bahan jadi 2x ganda dari asal.
Letakkan perisa yang anda suka.
Bekukan semalaman.
Selamat mencuba.
Kredit Resepi : Fb Zamzuraini Mat Akhir
Sumber
Wow lazatnya
BalasPadam