April 22, 2019

Aiskrim Homemade

Aiskrim Homemade

1 tin susu cair
1 tin susu pekat
1 tin air (sukat guna tin susu itu juga)
1 sudu besar tepung jagung

Cara membuatnya

Semua bahan dididihkan dan sentiasa dikacau sebati.

Sejukkkan dulu.

Baru letakkan 1 sudu besar ovalate dan 1 sudu kecil esen vanila.

Mixerkan bahan ini tahap maximum, mungkin dalam 30 minit atau sampai gebu.

Nak tahu gebu ke tak, bahan jadi 2x ganda dari asal.

Letakkan perisa yang anda suka.

Bekukan semalaman.

Selamat mencuba.

Kredit Resepi : Fb Zamzuraini Mat Akhir

Sumber


1 ulasan:

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri!!!
All comments are your own right and responsibility.!!!

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

Pengikut