GAJET TIME : Wujudkan Masa Untuk Anak Main Handphone

GAJET TIME :  Wujudkan Masa Untuk Anak Main Handphone



GAJET TIME :  Wujudkan Masa Untuk Anak Main Handphone

Anak anak memang tak.boleh lepas dari bermain gajrt, handphone, tablet,laptop dan sebagainya. Kita semua tak terlepas dari kenafsuan bermain gajet sampai melalut lewat malam tanpa satu yang produktif.

Cuma masa pkp tahun lepas, mereka jadi bosan gila, jadi main game je kerjanya. Abg joe dah nampak satu keterlampauan yang sangat , abg joe terpaksa buat jadual dan peraturan.

Sebelum ni main 2 jam pagi dan 2 jam petang. Mereka memang sukar, tapi lama lama dah boleh ikut. Sekarang ni masa main gajet dah berkurang kepada 2 jam.

Selebihnya ialah waktu bermain , tengok tv. Hahaha, itupun diorang nak main, kena minta kebenaran dulu. Jadi petang semua kena main fizikal game, kreativiti game, board game, dan lain lain.

Malam youtube off dan tengok tv, dan tidur awal. Cumanya diorang ni bosan, nasib baiklah anak jiran best, main kat luar dan pergi rumah jiran.

Gajet time ni kita wujudkan, jangan risau, kita kena berani tunjukkan ketegasan kita. Nampak diorang ada handphone , tapi no, diorang takde handphone, kalau nak handphone, tunggu 18 tahun ke atas, masa tuh kena buat kerja online, belajar cari duit, hahaha.

Enjoy gajet time, lepas tuh kita berfizikal pula

Sumber


COMMENT IS YOUR OWN RESPONSIBILITY. THANK YOU.

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post