Pages

Ogos 22, 2018

Kemarau Panjang Tahun 2019 Hingga 2022

Kemarau Panjang Tahun 2019 Hingga 2022

Agensi Meteorologi dan Geofizik menyatakan bahawa akan ada kemarau panjang yang akan melanda dunia. Dianggarkan bahawa musim kering yang panjang akan bermula pada 2019 hingga 2022. Rizab air dunia pada masa ini hanya tinggal 3%. Maka apakah maklumat ini bermakna bagi kita?

Maksudnya ialah keluar dari Dajjal sangat dekat. Dan kemunculan Imam Mahdi berada di tengah-tengah kita, tanpa kita ketahui. Ini bermakna bahawa apa yang dikatakan oleh Nabi saw terbukti.

Dalam hadis mengenai kisah Tamim Ad-Dari, pembebasan Antikristus ditandakan dengan kekeringan Tasik Thabariyyah (Tiberias), kekeringan musim bunga Zughar, dan sawit Baisan yang tidak berbuah. Dan jika kita mengikuti perkembangan maklumat terbaru tentang ketiga-tiga tanda ini, ia adalah benar.

Selama dua tahun yang lalu, pokok kelapa sawit di Baisan tidak menghasilkan buah apa pun. Diikuti oleh musim bunga Zughar yang semakin berkurangan. Dan yang paling menakjubkan adalah bahawa air yang berulang di tasik Tiberias di Israel sangat membimbangkan.

Dengan cara ini, kerajaan Israel sibuk mencari sumber air yang lain. Salah satunya merancang penyulingan air laut. Dalam hadith lain dikatakan bahawa Dajjal akan keluar dari sarangnya yang ditandai selepas kemarau dan kemarau selama 3 tahun.

Dan seperti yang disebutkan di atas, Agensi Meteorologi dan Geofizik telah menganggarkan bahawa kemarau yang panjang akan bermula pada tahun 2019 hingga 2022.

Sekiranya ada di antara kita yang pernah menunaikan haji dari 2011, 2012, 2013, 2014, maka Insyaallah, kita telah bertemu dengan "calon Mahdi Imam" berhampiran Kaabah.

Dan hanya orang istimewa yang tahu tanda itu. Dan kemunculan Imam Mahdi seperti yang telah dinubuatkan oleh Rasul Allah ditandai dengan kematian Raja yang namanya bermaksud nama-nama haiwan.

Ia mungkin bahawa dia adalah Raja Fahd (Fahd: singa). Selepas itu terdapat pertikaian. Dan naik takhta raja dengan banyak dosa, kemudian meninggal, kemudian seorang raja yang baik muncul. (Mungkin dia adalah Raja Salman). Tuhan tahu dengan baik.

Ia adalah semasa atau selepas pemerintahan Raja Salman bahawa terdapat pengakuan Imam Mahdi. Daripada tanda-tanda ayat qauniyah, kesimpulannya adalah bahawa akhir dunia fanatik sangat dekat.

Marilah kita berbuat sebaik mungkin, dan jemput satu sama lain untuk bertemu di mana sahaja untuk bersungguh-sungguh meningkatkan kehidupan akhirat.

0 comments:

Catat Ulasan

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri!!!
All comments are your own right and responsibility.!!!