SINOPSIS KL GANGSTER UNDERWORLD

SINOPSIS KL GANGSTER UNDERWORLD

KL Gangster Underworld bermula selepas insiden KL Gangster 1 (lakonan Aaron Aziz dan Adi Putra), semasa kongsi-kongsi gelap di Kuala Lumpur kehilangan nakhoda akibat dibunuh atau dipenjara selepas ditangkap pihak berkuasa. Masing-masing bersaing dan berbunuhan bagi merebut takhta kosong yang ditinggalkan. Pertumpahan darah, pembelotan dan sabotaj bermaharajalela sepanjang tempoh darurat ini.

Di tengah kekalutan ini, terdapat seorang ahli kongsi iaitu Shah yang ingin mengundur diri dan memulakan kehidupan baru sebagai insan biasa, namun dihalangi oleh rintangan dan aral yang melintang sehingga memaksa dia kembali bergiat dalam aktiviti haram ini. Tak tersangka, pengembalian dia ke arena kongsi gelap ini mencetus satu revolusi baru kepada dinasti kongsi gelap di Kuala Lumpur.

Iflix dengan kerjasama Skop Production hadir dengan drama aksi bertajuk KL Gangster Underworld (KLGU) yang membariskan pelakon-pelakon ternama tanah air antaranya Beto Kusyairy, Ezzaty Abdullah, Nabila Huda, Azhan Rani, Hasnul Rahmat, Zahiril Adzim, Dynas Mokhtar dan Amerul Affendi. Drama siri 6 episod ini diarahkan oleh Faisal Ishak dan skrip oleh Nazri Vovinski Annuar. KL Gangster Underworld akan disiarkan secara percuma di kesemua platform digital iFlix bermula 16 Ogos 2018.

JUMLAH EPISOD : 6 episod
TARIKH : 16 Ogos 2018
PENULIS SKRIP : Nazri Vovinski Annuar 
PENGARAH : Faisal Ishak
TERBITAN : Skop Productions
PELAKON : Beto Kushairy, Ezzaty Abdullah, Nabila Huda, Hasnul Rahmat, Azhan Rani, Zahiril Adzim, Dynas Mokhtar, Amerul Affendi, Fezrul Khan, Jasmine Suraya Chin, A.Galak, Daniella Sya, Fikhree Bakar

Cari monolog, puisi jiwa dan catatan hati di sini.


Kalau kau masih membaca sampai sini...
mungkin tulisan ini sedang memeluk hati kau dalam diam..

Baca Selanjutnya →

0 Comments:

Catat Ulasan

“Untuk anda yang singgah… tinggalkanlah jejak, tinggalkanlah yang baik-baik, walau sekecil rasa, walau sependek kata.
Kerana setiap kehadiran itu, ada makna yang tak selalu terlihat oleh mata. Dan setiap kata yang kita tinggalkan, akan kembali kepada kita dalam bentuk yang sama.”